torstai 2. tammikuuta 2014

Induktiosilmukka


Mikä on induktiosilmukka?  Induktiosilmukka on yleisesti käytössä oleva huonokuuloisten apuväline, jolla julkisissa tiloissa kuulutukset, puheet tai muu ohjelma välitetään langattomasti suoraan kuulolaitteeseen. Tällä vähennetään huonon akustiikan ja taustamelun vaikutusta kuunteluolosuhteisiin. Induktiosilmukoita on yleisesti kirkoissa, isoissa auditorioissa tai palvelupisteissä. Myös puhelinyhteys voidaan välittää puhelimesta kuulokojeeseen induktiosilmukan avulla.

SYTY ja induktiosilmukka
Kuulonhuoltoyhdistys on osaltaan kustantamassa SYTYn saliin induktiosilmukkaa, asennus on tammikuun alkupuolella. Asennuksen piti olla jo viime vuonna, päivämäärä oli sovittu kahteenkin kertaan. Onneksi asennukselle tuli aina esteitä. Miksi tässä sana onneksi? Laitteen toimittaja kun huomasi tai muisti, että langattomien mikrofonien taajuusalueet muuttuvat vuoden 2014 alusta, hän siirsi asennuksen tämän vuoden puolelle. Tällöin laite voidaan testata ja todeta, että sen käyttämä taajuusalue on laillinen.  SYTYn induktiosilmukkaa voivat hyödyntää kaikki SYTYn kävijät.

Langaton mikrofoni
Siis vuoden 2014 alusta kymmenettuhannet Suomessa käytössä olevat langattomat mikrofonit lakkaavat toimimasta, kun niiden käyttämä taajuusalue siirtyy langattoman laajakaistan käyttöön. Langattomia mikrofoneja käytetään muun muassa kotikaraokelaitteissa, oppilaitoksissa, urheiluseuroissa, kirkoissa sekä konserttisaleissa ja teattereissa.


Vaikka muutoksesta on tiedotettu hyvissä ajoin, se on tullut yllätyksenä monelle. Kaikki ehkä eivät ole vieläkään muutosta sisäistäneet.

Jos haluat  tutustua muutokseen tarkemmin, tietoa löytyy mm. Viestintäviraston sivuilla.

3 kommenttia:

  1. Onko Sinulla ajatuksia tai kokemuksia induktiosilmukasta? Miksi et kertoisi niitä myös meille toisillekin!

    VastaaPoista
  2. NYT se T-silmukka toimii SYTYn Salissa, joten totutelkaa sitä hyödyntämään kaikessa sellaisessa toiminnassa, johon osallistuu kuulolaitetta käyttäviä henkilöitä. Kätevää, helppoa ja helpottavaa!

    VastaaPoista
  3. Hyvä, että saatiin nyt asennettua. Todettu kokeilussa toimivaksi. Kun tilaisuuden osanottajissa on kuulokojeen käyttäjiä, kannataa varata Sali pitopaikaksi.

    VastaaPoista