keskiviikko 8. tammikuuta 2014

MUSTA KUULA KOUKUTTAA

Koukuttaa-sanassa on yhdeksän kirjainta. Uskoisitko, että tuollaisellakin on vaikutusta aivoterveyteesi? Siis sillä, että koetat löytää yhdeksän kirjaimen avulla mahdollisimman  monta sanaa ja juuri vain niiden kirjaimien avulla…

Aatto  – auto  – kaato – ukko  – akku  – Aku  – kutoa  – katu  – aukko  – Aatu  – utu  – akka… Anna tulla vain lisää! Musta Kuula -sanapelin viehätys piilee juuri siinä, että oivaltaa ”löytävänsä” vielä ainakin yhden sanan – senkin jälkeen kun…

Huomaan jotain kautta kulkeutuneeni Musta Kuulan ”kummisedäksi” näissä SYTYn ympyröissä. En pelin markkinoijaksi (sen hoitelevat pelin keksijät ja kehittäjät – salolaiset, joihin sekä peliin pääset tarkemmin tutustumaan nettiosoitteessa http://memox.fi/). mutta voimallisesti yllyttämään sen hyötyjen ottamista käyttöön myös jokaisessa yhdistyksessämme. Joko peli on Sinulle tuttu?

Olen jo tämän vuoden puolella saanut olla kertomassa Musta Kuula -sanapelistä parinkin eri yhdistyksen porukoille ja ilokseni huomannut sen kiinnostavan. Kun kuitenkaan tämän vuoden SYTYn mestaruusturnaukseen ei kovin monta joukkuetta ilmoittautunut, niin alan epäillä, ettei jäsenyhdistyksissämme ole otettu tätä hyvää ja hyödyllistä peliä ohjelmistoon ja esille. 32  yhdistyksestä kisaan uskaltautui vain 6 joukkuetta! Haloo! Vaikka mitenkäs se olisikaan kiinnostanut, jollei sitä edes tunne. Tai huomioi, että siinä on oivallinen aktivoija ja samalla hauska aivoterveyden apu. Ehkäpä se voisi ehkäistä muistiongelmiakin!

Näin asiantuntijan mielestä: ”Aivojen kunnossapitäminen on elinikäinen projekti. Kun huolehdit aivoistasi, voit välttää muistisairauden tai ainakin hidastaa sen etenemistä ja siirtää taudin alkamista tuonnemmaksi”, todetaan kirjassa Pidä aivosi kunnossa. Kirja on aivoterveyden asiantuntijoiden kirjoittama ja sen on toimittanut tietokirjailija ja terveystoimittaja Maarit Huovinen.

Jollet tunne vielä Musta Kuulaa, niin jokaisen kuukauden 1. torstaina voit tulla peliporukkaan SYTYn keittiön pöydän äärelle klo 12 – 14. Tai luoda ihan oman porukan oman yhdistyksen keskuuteen; pelilaatikot löytyvät käyttöön ja useimmiten rauhallista pöytätilaakin Helsingintieltä. Mikäli taas tuntuisi, että olisi helpompaa, jos joku tulisi kertomaan ja opastamaan oman yhdistyksen kokoontumisiin, niin aina meistä KamariHerroista joku joutaa… Sana vain Hanna-Maijalle taikka kommentti tänne blogiin!

Tammikuun 25. ja 26. päivä kisataan SYTYn mestaruusturnauksen välierät ja finaali lauantaina helmikuun 8. päivä klo 10. Liittymällä katsomoon pääset aistimaan tunnelman, jota tuollaisen yhdeksän kirjaimen luoma pulmatilanne on parhaimmillaan. Kavereitten kesken ja leikkimielellä, mutta kuten joku jo viime vuonna totesi ”viimeiseen tavuun saakka”!

Toivottavasti näen teistä mahdollisimman monta Mustan Kuulan merkeissäkin! 

IsoTimppa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti