lauantai 30. toukokuuta 2020

Valmiustila

Nyt se myrkyn lykkäsi. Vai miten pitäisi tähän tilanteeseen suhtautua. Muutama päivä minulla meni sisäistää, etten enää saa itse käydä kaupassa. Kun ikää on yli 70v., niin meitä varjellaan määräämällä meidät kotiin. Toistaiseksi saamme vielä ulkoilla, mutta jos emme tottele, niin sekin kielletään. Hämäläiset sukujuureni saivat vallan ja uhmasin kieltoa muutaman päivän. Kunnes sisäistin, että Sannaa (pääministeri Sanna Marin) täytyy uskoa ja pyytää apua. Miniäni sitten käy ostamassa tuoretuotteita kaupasta. Lämpimän ruuan tein ihan itse. Aikaa kun on niin tein saman tien kolmen viikon ruuat pakastimeen annosrasioihin. Nyt on mistä ottaa.

Mitähän muuta tekisin ylimääräisellä ajalla? Olisiko nyt aika luetteloida kirjahyllyn sisältö? Kävisinkö kaapit läpi ja siivoaisin pois ylimääräiset tavarat? Takapihalla riittää tekemistä, mutta vielä täytyy odottaa kesäkukkia. Mutta jos ja kun tilanne jatkuu, niin tulee ruohonkorret järjestettyä ihan uuteen uskoon alkukesän kuluessa.

Pihanurmikkoa hyvin läheltä tutkistelleena näkymänä.

Olen puhelimitse pitänyt yhteyttä ystäviin ja sukulaisiin. Ja olen lukenut muutaman paksun kirjan. Melko painavaa tietoa kirjat sisälsivät, kun kädet ja niska kipuilivat. Siksi suosinkin pokkareita. Ne ovat kevyitä pidellä.


Hankin Celia-kirjaston tunnukset ihan syystä, kun en jaksa pidellä painavaa kirjaa kovin pitkää aikaa. Pientä totuttelua vaatii kuunnella, kun joku muu lukee kirjaa minun puolestani. Mutta voin samalla tehdä jotain muuta, kun kuulokkeet korvilla kuuntelen mieluisan kirjan tekstiä. 

Avoin kirja pihanurmikolla ja pari päivänkakkaraa "kirjanmerkkinä" lukutauon ajaksi.

Elämme poikkeusaikaa, uskotaan ja luotetaan, että meistä pidetään huolta. Kannustan jokaista kotona karanteenissa olevaa pitämään mielialan korkealla. Kyllä me tästä selvitään.

Eila


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti