lauantai 2. toukokuuta 2020

Koronan jälkeen

Moni asia on aivan toisella tolalla, kuin ennen koronaa.

Ihmiset tottuivat olemaan kotona tekemättä mitään. Nyt he ovat kuin käenpiian poikanen sinitiaisen pöntössä. Käenpiika kävi vahingossa munimassa sinitiaisen pesäpönttöön. Nyt käenpiian poikanen on jo niin lihava, että sen on mahdoton päästä pienestä reiästä ulos.

Linnunpönttö, jonka kyljessä sinitiainen ihmettelee käenpiian poikasta, joka saa vain päänsä pöntön aukosta ulos - ei mahdu enempää.

Verkkokaupasta saa mitä ikinä haluaa suoraan kotipöntön ovelle. Aivan valtava on se pakettien kuljetusjärjestelyjen ja tuotepalautusten systeemi, joka työllistää jonkun verran. Pöntössä on 6G-nettiyhteydet, jotka mahdollistavat kaiken kanssakäymisen kaikkialle, kun kerran ulos ei tarvitse lähteä. Ruokakin tulee ovelle säännöllisesti.

Kansalaispalkka on ollut pakko ottaa käyttöön, koska puolet kansasta on tuloja vailla. Ne heidän työpaikat vei korona-aika mennessään, eivätkä ne enää koskaan palaa. Jos tämän laman lapsia vielä syntyy, he opiskelevat kaikki asteet eskarista yliopistoon pöntöstä käsin. Kouluja ei enää ole. Homeongelmat hoituivat näin kertalaakista.

3D-tulostin on käytössä lähes joka pöntössä. Ainoastaan raaka-ainetta tilataan tarpeen mukaan verkkokaupasta. Sitä tulee ruokatoimitusten kylkiäisenä.

Maailman raha- ja valuuttajärjestelmä on romahtanut. Inflaatio on syönyt rahasäästöt. Setelirahaa ei enää tarvita. Pahaksi onneksi juuri ennen koronaa sijoitusvinkkejä sai jo taksinkuljettajilta ja naistenlehtien sivuilta. Ne olivat tosi huonoja ennusmerkkejä. Nyt sijoitusten perään voi vain haikailla. Ne eivät ole enää tavallisen kansan asiaa.

Trump on valittu yhä uudelleen, koska hän ajaa aina ”America first”-linjaa. Tämä tarkoittaa sitä, että dollari on enää ainoa käytössä oleva valuutta ja sitä painetaan setelikoneilla laakerit punaisina koko ajan. Herra Presidentti jakaa sitä tarvittaessa sinne sun tänne.

EU on hajonnut. Sellaiset rapakuntoiset huolettoman velanoton maat, kuten Italia, Kreikka ja Espanja ovat lysähtäneet kasaan. Pohjoisen tolkun maat eivät halunneet enää heidän velkojaan maksaa. Itsekin ovat vaikeuksissa ja nilkuttavat jotenkuten eteenpäin, paitsi Ruotsi, joka pärjää aina. Englanti on kutistunut pieneksi pimp eriumiksi saarelleen.

Aivan käsittämättömät omaisuusmassat vaihtoivat omistajaa pörssikurssien heilahduksissa. Tyhmän eväät syötiin ensimmäiseksi. Ne, joilla oli varallisuutta, surutta ostivat niiltä, joilla oli vain velkaa. Oligarkkien kaappaukset olivat lastenleikkiä tämän rinnalla. Nyt 3% omistaa ja 97% ei omista mitään. Rikkaitten laiska raha ei enää kierrä.

Kun puoli maailmaa on nälkiintynyt, Keski-Euroopasta nousee taas joku ruskeapukuinen syyttämään rikkaita. Jne.

Sama sinitiaisen pönttö, jossa TV:n harava-antenni ja siinä useita eri televisiotoimijoiden yritysnimiä.

Mutta miten pöntössä viihdytään? Asukkailla on tietenkin TV, josta tulee yötä päivää sirkushuveja. Esimerkiksi klo 12 Vappu ja Marja pitävät Talk-Showta seksistä vieraanaan Jenni ja Reino, klo 14 alkaneessa ohjelmassa Jenni ja Joonas keskustelevat seksistä Vapun ja Mikon kanssa, klo 16 keskustelevat Jorma ja Veitola homoseksistä Jarin ja Strandbergin kanssa, klo 18 jysähtää Erika ruutuun keskustelemaan seksistä Hjalliksen ja Kristan kanssa, klo 20 Mikko ja Kalle ovat kutsuneet Arto Nybergin ja Katri-Helenan kanssa Lenitan keskustelemaan aikuisten seksistä. Klo 22 Maria ja Elli keskustelevat biisintekijän salatusta seksielämästä Jarin ja Karin kanssa, klo 24 Sannikka ja Hintikka keskustelevat seksittömästä vanhuudesta Seelan ja Lenitan kanssa. Kaikki ohjelmat ovat uusintoja ennen koronaa tai sen aikana tehtyjä. Lenita ei myönnä eikä peru vieläkään mitään. Uusia ohjelmia ei enää tehdä.

Jokaisen Talk-Shown jälkeen tulee joko Onnenpyörä, Huutokauppakeisari tai Huvila ja Huussi. 65:n tuuman ruudulta nämä uusinnat niistäkin ovat niin katseltuja, että pöntössä ei mitään muuta kaivata. Katsoja saa tasoistaan ohjelmaa.

Kanavan vaihto ei auta mitään, koska sieltä tulee samat uusinnat, mutta eri järjestyksessä.
                 Eero


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti