lauantai 23. toukokuuta 2020

Omassa keittiössä

”Naamakirjassa” eli Facebookissa on paljon ihmisten jakamia ruoka-annosten kuvia. Tässäkin jutussa käsittelen ruokaa.

Yksin kun asuu, saa tehdä just niinku haluaa. Joko se on vanhaa lämmitettyä taikka sitten uutta.  Itse en suosi noita valmisruokia, joten se on tehtävä itse.  Sitten tietää ainakin mitä suuhunsa laittaa.

Kerran sunnuntaina tuli mieleen, että on hernesopan vuoro. Herneet säilyvät kaapissa, kun ovat kotimaisia ja hyvin kuivattuja. Eihän niitä montaa tuntia tarvinnut liottaa, kun olivat jo keittopehmeitä. Suurin osa varmaan käyttää lihana porsaan potkaa tai muuten possun lihaa. Ja purkkihernekeitoissa sitä on varmaan. Mulla on siinä vaan herneet, porkkanaa, 2 kasviskuutiota ja sitten paistan pieniä kokkareita naudan jauhelihasta, sitä hiukan maustan ja keiton joukkoon lopuksi.  Siinäpä ruokaa 2-3 päivää varten. Ei tarvitse joka päivä sitä ruokaa tehdä.

Syy, miksi on vaan jotain muuta kuin possua, johtuu vanhoista ajoista. Joskus oli porsaan jauhelihassa epämääräistä makua, joka ei sopinut mielestäni siihen.

Ruoka-annos lautasella.

Maistuivat kalalle silloin. Kertoivat, että syöttivät kalajauhoja possuille. Ja yksi neurologi sanoi yhdessä kuntoutuksessa, jos voitte olla ilman possua, niin aina parempi, ei se kiellettyä ole, mutta …  Olen siis ollut jo kohta 40 v ilman possua ja hyvin pärjännyt.


Joulukinkku ja monet voileipäkakut jääneet syömättä. Ja ne grillimakkarat. Ei monissakaan ole pelkkää nautaa tai kanaa. Mutta ei se minua ole haitannut. Muille siitä joskus tulee ongelmaa enempi. Mitä ”mä sulle nyt tarjoan”, jos kahville johonkin menen. Kahvi riittää loistavasti, eikä sitäkään välttämättä tarvitse, jos lenkillä olen ja piipahdan hetkeksi.

Muistin lokeroista kaivoin yhden muiston, kun söin yhden makkaran, silloin kun olin Salon Jukolassa myymässä makkaraa koko yön. Yksi pääsi hiukan tummumaan ja ajattelin, ettei sitä kuitenkaan kukaan enää halua ostaa. Siitäkin jo aikaa, v. 2006. Se on jo toinen tarina.
                                         Eiku syömään t. Sisko


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti