lauantai 12. syyskuuta 2020

Lihapullat Nipan tapaan

 
Lihapullista otettu kuva..

Tässä eräs herra kertoi, ettei juurikaan ole ennen koronaa valmistanut itse ruokaa. Ruokapaikkoja on monen sorttisia nykypäivänä, mutta koronan takia niissäkin oli omat rajoitteensa. Epidemian vuoksi varmaan herrojenkin oli otettava soppakauha kauniiseen käteen ja ryhdyttävä käyttämään sitä tosi tarkoituksella, sillai soppa syntyy.


Kaupassa käydessäni heräteostona hankin porsaasta valmistettua (10 rasva%) jauhelihaa. Punainen hintalappu paketin kyljessä osoitti viimeisen myyntipäivän olevan menossa ja siksi sain 30 % alennuksen normaalihinnasta.


Nipa teki lihapullat seuraavasti: 

1. 3 kpl kananmunia rikotaan taikina kulhoon, johon lisätään: 

2. 2 kpl sipulia, hakkaa ja kuullota ne öljy-voisulassa.
Älä kuumenna pannua liiaksi, sillä pilaa sipulin makean maun. 

Kypsennä jonkin verran pannulla seuraavat raasteet 

3. 2 kpl raastettua porkkanaa
 + etusormen kokoinen PALSTERNAKKA - raastettuna. 

4. Vajaa desilitra grillimaustetta ja Pan-suolaa 1,5 tl 

5. Sekoita eli anna vaikkapa puuhaarukalla kiertäen astian pohjaa. 

6. Lisää possun jauheliha 800 g, sekoita. (Tee pieni koepaisto, josta tarkistetaan maku ja koostumus.) En laittanut korppujauhoja, mutta jos massa tuntuu Sinusta liian löysältä, niin lisää korppujauhoja varoen - vähän kerrallaan sekoittaen. Anna vetäytyä. (Maizenaa voi käyttää myös.)



Massasta tuosta määrästä tulee kolmisenkymmentä lihapullaa. Paistoin ne voin kera. Pyöritän pullat pannulla pinta ruskeiksi, kuutisen pullaa kerralla. Kääntely sujuu vajaalla pannulla paremmin. Loppukypsennys uunivuoassa 175 asteessa 20 min.


Minun mielestä palsternakka antoi makua ja lisäsi massan kokoa porkkanaraasteen kera. Teen tällä tavalla toistekin. Punajuuriraaste on myös hyvää. Mausteita voi käyttää muunlaisiakin, mutta tällä kertaa suosin grillimaustetta.

Kannattaa tehdä kaikki pyörykät valmiiksi paistamista varten. Leivinpaperi on pyöryköille hyvä alusta. 
Bon appétit! Niilo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti