keskiviikko 4. syyskuuta 2019

… ja hevosella pääsee!


Kyllä nyt Salossakin pääsee ainakin jostain ja johonkin, Paikulla. Hinta on varsin edullinen. Kausilipusta ollaankin sitten jo kuultu monenmoista juttua. Onko se halpa vai ei, miten kukin sen näkee.

Kesällä kulki kesäaikataulun mukaiset autot, edullisesti nekin. Vaan kuinka kulki vammaispalvelulain mukaiset kuljetuspalvelut? Kulkivat kyllä, hinta vain oli käyttäjälle suolaisempi kuin kesäliikennettä käyttävälle. Onneksi maailma muuttuu joskus myös oikeudenmukaisemmaksi ja paremmaksi, ainakin pienessä mittakaavassa!

Kuvassa TAXI-kyltti

Paikun eli Salon kaupungin liikenteen kertalippu bussissa maksaa aikuiselta 3.30 euroa. Olen enemmän kuin onnellinen, että 1.9. alkaen myös vammaispalvelulain mukaisten kuljetuspalveluiden (VPL) omavastuu on 3.30 euroa Salon sisäisessä liikenteessä. Onhan se nyt ihan eri asia päästä Perniöstä Saloon ja takaisin lähes samalla hinnalla kuin elokuun loppuun asti vain Perniöstä Saloon. Nyt edestakainen matka maksaa 6.60 euroa, kun se elokuun loppuun asti oli vain toiseen suuntaan eli Perniön ja Salon välillä 6.10 euroa.

Kilometriperusteinen omavastuu on edelleen voimassa Salon rajojen ulkopuolella, kun ajellaan lähikuntien alueella. Tärkeää on, että vammaiset saavat yhdenvertaisen maksun ns. terveisiin nähden. Nyt jää ehkä vähän enemmän käyttörahaa vammaisen henkilön lompakkoon käytettäväksi johonkin muuhun. Kiitos tästä, Salon kaupungin vammaispalvelut!
                                  Päivi

PS. Myös Sosiaalihuoltolain mukaisten kuljetuspalveluiden (SHL) omavastuu Salon kaupungin alueella on Paikku-matkan hintainen eli 3,30, ilman kilometrirajoitusta.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti