Jokainen on
varmasti kuullut hölskytyskurkuista. Joillakin kurkut on nimetty isoäidin
kurkuiksi, joillakuilla etikkakurkuiksi, joku taas kutsuu niitä tillikurkuiksi.
Sama asia kuitenkin!
Menneen kesän alussa törmäsin
hölskytysperunoihin! Ja kyllä, kokeilin heti. Aivan mainio maku ja helppo
valmistaa, äänestin jatkoon.
Hölskytysperunoihin
tarvitaan uusia perunoita. Sellaisia löytynee yhä toriltakin, jollei
pihapellollasi ole perunapenkkejä. Valitse pienehköjä ja kun niitä ei ole vielä
”nostettu”, niin niissä vielä on ohut kuori. Ne keitetään ihan normaalisti
suolavedessä. Perunat saavat tulla jopa ylikypsiksi, se ei haittaa. Kun olet
kaatanut kypsistä perunoista keittoveden pois, lisää kattilaan voita. Sekoita
ranskankermaan suolaa, tilliä ja ruohosipulia tai sipulinvarsia silputtuna. Kaada maustettu
ranskankerma perunoiden päälle ja hölskytä. Perunat saavat rikkoutua rauhassa.
Kannattaa siirtää perunat hölskytystä varten tiiviiseen purkkiin, jotta niitä
voi hölskyttää kunnolla. Itselläni oli ensimmäisellä kerralla lommoinen kattilan
kansi, jolloin ranskankermaa pääsi myös karkuteille…
Aivan loistava
perunavalinta vaikka grillatulle kanalle tai loimulohen kaveriksi. Jos
loimuloheen päädyt, voit lisätä hölskytysperunoihin myös sitruunamehua.
Nautinnollisia hetkiä!
Päivi
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti