keskiviikko 18. syyskuuta 2019

Hölkyn kölkyn!


Jokainen on varmasti kuullut hölskytyskurkuista. Joillakin kurkut on nimetty isoäidin kurkuiksi, joillakuilla etikkakurkuiksi, joku taas kutsuu niitä tillikurkuiksi. Sama asia kuitenkin!

Menneen kesän alussa törmäsin hölskytysperunoihin! Ja kyllä, kokeilin heti. Aivan mainio maku ja helppo valmistaa, äänestin jatkoon.


Kuvassa täys "kahmalollinen" juuri maasta kaivettuja perunoita...

Hölskytysperunoihin tarvitaan uusia perunoita. Sellaisia löytynee yhä toriltakin, jollei pihapellollasi ole perunapenkkejä. Valitse pienehköjä ja kun niitä ei ole vielä ”nostettu”, niin niissä vielä on ohut kuori. Ne keitetään ihan normaalisti suolavedessä. Perunat saavat tulla jopa ylikypsiksi, se ei haittaa. Kun olet kaatanut kypsistä perunoista keittoveden pois, lisää kattilaan voita. Sekoita ranskankermaan suolaa, tilliä ja ruohosipulia tai sipulinvarsia silputtuna. Kaada maustettu ranskankerma perunoiden päälle ja hölskytä. Perunat saavat rikkoutua rauhassa. Kannattaa siirtää perunat hölskytystä varten tiiviiseen purkkiin, jotta niitä voi hölskyttää kunnolla. Itselläni oli ensimmäisellä kerralla lommoinen kattilan kansi, jolloin ranskankermaa pääsi myös karkuteille…

Aivan loistava perunavalinta vaikka grillatulle kanalle tai loimulohen kaveriksi. Jos loimuloheen päädyt, voit lisätä hölskytysperunoihin myös sitruunamehua. Nautinnollisia hetkiä!
                          Päivi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti