keskiviikko 11. syyskuuta 2019

Kesän kohokohtia

Kesäteatterit ovat ehdottomasti kesän kohokohtia. Kun tilaa liput, niin sitten on jotain mitä odottaa. Tänä kesänä olen käynyt kolmessa kesäteatterissa ja yhdessä konsertissa. Jos ei kukaan tuttavista tai perheenjäsenistä ole kesäteatterin ystävä, niin eri yhdistykset ja järjestöt järjestävät teatterimatkoja. Ei muuta kuin ilmoittautuu rohkeasti mukaan.

Ensimmäinen kesäteatteri oli Jokioisissa Teatteri Tuntematon. Esitys oli nimeltään Tähdet, tähdet. Se sisälsi eri kotimaisten elokuvien musiikkia Ansan ja Taunon ajoista Oma maa ja Raid- elokuvien sävelmiin. Silloin oli kuuma päivä. Esitys oli ladossa, jossa tunnelma oli suorastaan kuuma. Tämän retken järjesti Salon Reumayhdistys jäsenilleen.

Teatteri Kirakassa Perniössä näyteltiin aina niin ihanaa Vaahteramäen Eemeliä. Tämä näytelmä oli ihan erityinen, kun tuttu nuori mies näytteli Eemeliä. Esitys oli mukaansatempaava ja toisen näytöksen aikainen sadekuurokaan ei latistanut tunnelmaa. 

Kuvassa Kirakan kesäteatterin lavasteita
Kirakan kesäteatterin lavasteet, Eemelin koti

Kolmantena tapahtumana oli ikimuistoinen konsertti Kiskon kirkossa, Matti ja tytöt. Tässä tyttöinä esiintyivät Lilli Paasikivi ja Mari Palo. Salon Seudun Sanomien kriitikko oli sitä mieltä, ettei lajivalinta ollut kohdallaan. Tarkoitti ilmeisesti, ettei oopperalaulajien pidä laulaa kevyempää musiikkia. Minua ei kuitenkaan häirinnyt millään lailla, kun Mari Palo lauloi Heijastuksen tai Matti Salminen lauloi Satumaan. Minulle koko konsertti oli hyvin mieluista kuultavaa ja jäi muistoihin yhtenä elämän kohokohtana. 

Tässä ja sen alla olevassa kuvassa Matti ja tytöt -konsertin ohjelma

Viimeisenä, mutta ei suinkaan vähäisempänä, oli kesäteatteriesitys Vuohensaaressa. Viime marraskuussa luin uutisen, että Vuohensaaressa esitetään Myrskyluodon Maija - musikaali, jossa Jannea esittää Roope Pelo. Silloin päätin, että tuo esitys on nähtävä. Ystäväni oli menossa erään yhdistyksen mukana ja kysyi tulenko samalla. Niinhän kyyti järjestyi ja katsoimme esityksen. Välillä esityksen aikana ei tiennyt, tulevatko näytelmän myrskyn tehosteet luonnosta vai kovaäänisestä, kun ukkosmyrsky meni Salon yli. Sadetta tuli Karjaskylässä, mutta Vuohensaari pysyi kuivana. Esitys ylitti odotukset. 
Kuvassa näytelmän pääesiintyjät Maija ja Janne

Tänä kesänä sain järjestettyä neljä eri teatteri- ja konserttitapahtumaa itselleni. Jään odottelemaan, mitä kivaa ensi kesä tuo tullessaan. 
             Eila



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti