keskiviikko 3. heinäkuuta 2019

Piknikillä


Ensin menee vuosia, tarkemmin melkein kaksikymmentä vuotta, kun olin ollut laivalla. Nyt sitten on kaksi piknik reissua tehty, toinen huhtikuussa ja toinen kesäkuussa.

Se on siitä mukavaa, kun pääsee omaan sänkyyn yöksi. On se vaan niin mukava sänky, se oma.


Vaikka aamulla pitää noustakin aikaisin, niin ei haittaa. Nytkin olimme hyvissä ajoin bussipysäkillä odottamassa bussia, katsottiin jo kelloakin, missä viipyy. Siihen tuli sitten yksi vieras nainen, joka kyseli, että odotatteko sitä bussia. Kyllä kyllä, missä vaan viipyy? No hän oli samaan tulossa ja sanoi, että oli aiemmin joutunut menemään linja-autoasemalle, kun on kuulemma kesäaikataulu.  Soitettiin sitten taksi, saadaan bussi kiinni, kun oli kello jo niin paljon, oli varmaan jo asemaltakin lähtenyt. Tämä vieras nainen soitti Vainion liikenteelle ja pyysi soittamaan kyseessä olevaan bussiin, että odottavat Halikon Shellin pysäkillä, tulemme taksilla ja siellähän se odotti meitä. Hienoa. Mitäköhän loppumatka tuo tullessaan?  

Laivaan ehdimme hyvissä ajoin, satamassa on tehty tuo ilmoittautuminenkin vaivattomaksi, kun on etukäteen ostetut liput, automaatille vaan varausnumeron kanssa ja sieltä se tulee, maihinnousukortti, nimellä varustettuna. Ja minulle yllätyksenä, nyt saa ostaa kaikkia, molempiin suuntiin. No kuka ostaa ja kantaa kaikki, kun ei sitä hyttiä ole, onneksi siellä on kuitenkin nämä säilytyslokerot. Rahaa niihin kyllä menee 2 €, kun saa sen lukkoon ja taas jos käyt jotain hakemassa sieltä. No, pitää vaan olla tarkka ettei tarvitse mitään matkalla, ennenkuin satamassa.

”Pakollinen” ohjelmanumero on tietysti Bingo. Vitosen se lappu maksaa, vielä lopuksi nimi lapun taakse, osallistuu suklaalevyjen tai jonkun karkkipussin arvontaan. Se on näköjään pysynyt samanlaisena, paitsi voittosummat olivat pienentyneet.

Muuten oli mukavaa, pääsi jonottamatta joka paikkaan. Meni sitten syömään tai kahville.  Ja koirillekin oma paikkansa.
Maarianhaminaan pääsimme ja oven aukaisua odottelimme ja sitten pitkää käytävää pitkin kävelimme siltaa pitkin odottelemaan laivaan pääsyä. Olihan siellä jossain myös kyltti Turku/ Åbo. Siinä sitten seisoimme ja katselimme Maarianhaminassa, kun laiva tuli satamaan, miten iso alus peruutti, isot pyörteet ja lokit ahnaina katsomassa josko olisi kalaa. Miehet heittivät paksuja köysiä laivasta, jotka sidottiin satamassa oleviin tolppiin. Kaikki tiesivät mitä tekivät, eivät olleet ensimmäistä kertaa näissä  hommissa.

Onhan ne komeita nuo ruotsinlaivat, joku on joskus verrannut niitä kerrostaloihin ja silta se tuntuikin, kun se peruutti, kohta vaihdamme laivaa kunhan Ahvenanmaalle tulijat poistuvat ja alkaa kotimatka.


Eikä siinä pahemmin yllätyksiä tullut. Päivä oli edelleen hieno ja lämmin. Mukavaa katsella tuota upeaa saaristoa ja huviloita matkan varrella, ”kylmääki sit ku lottopotin voittais”, venehän siinä pitäisi olla, että mökille pääsisi, niin ja tietysti joku joka osaa sitä ohjatakin.

Kyllä taas vois syksyllä mennä, kun on halpaakin, tämäkin reissu, siis vaan matkat, maksoi 20 €uroa. 
                                                               Sisko











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti