keskiviikko 17. heinäkuuta 2019

MAAILMA LINSSIN LÄPI KATSOTTUNA


Olen aina pitänyt kuvaamisesta. Uudenlaisen merkityksen kuvaaminen ja maailman katseleminen yleensä sai neljä vuotta sitten, kun sairastuin. Elin pitkään epätietoisena siitä, saanko säilyttää näköni. Näköni puolesta taistelen yhä tänäkin päivänä.

Joskus ammoisina aikoina näpsin kuvia kameralla, jossa oli filmi. Paljon epäonnistuneita räpsyjä, joukossa niitäkin onnistuneita hetkiä. Ihania muistoja elämäni varrelta.

Kännykässä on hyvä kamera, muttei silläkään aina saa parhaista hetkistä kiinni niinkuin haluaisin.

Tänä vuonna sain äitienpäivälahjaksi perheeltäni haaveideni kohteen. Kunnollinen järkkärikamera. Nyt saan toteuttaa näkemääni.



Maailma on ihmeitä ja kauneutta täynnä. Pieniä hetkiä auringonlaskusta lasten nauruun ja pilvien väreistä perhosien lentoon. Olenkin mieheltäni saanut palautetta, että hänen mielestään näen semmoisia asioita, joita hän ei edes huomaa. Matka työmaalta kotiin voi pysähtyä nopeasti hetkeksi, kun aurinko ja ukkospilvet kohtaavat ja siitä on saatava kuva. Ilta-aurinko paistaa mäen harjalla sijaitsevan talomme olohuoneen ikkunakaihtimien välistä niin kauniisti, sitäkin on ikuistettava. Monenlaisia kuvia ja hetkiä.

Nälkä kasvaa syödessä. Pienesti salassa olen toivonut, josko harrastuksestani olisi minulle ja jollekin toisellekin mahdollisesti joskus tulevaisuudessa iloa. Halu kehittyä kuvaamisessa on kova.

Haaveet on halpoja ja unelma ilmaisia...mutta ehkäpä joskus jokin näistäkin toteutuisi.

Hetkiin on helppo paeta ja unohtaa kameran takana todellinen kiireinen maailma. Nauttia linssin läpi nähdyistä kohteista ja ikuistaa ne.
Tanja











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti