keskiviikko 12. kesäkuuta 2019

Reumayhdistyksen ostosmatka Vantaalle


Toukokuun viimeisenä lauantaina iloinen joukkomme kokoontui Salon torille. Siellä oli kolme muutakin retkikuntaa reissuun lähdössä. Löysimme meille tilatun bussin ja asetuimme istumaan. Kuljettaja muistutti istuivyön kiinnittämisestä. Matkanjohtajamme Tanja laski, että kaikki ilmoittautuneet olivat mukana, eikä kukaan muiden retkikuntien väestä ollut erehtynyt meidän joukkoon. Tasainen puheensorina kuului matkan ajan. Ensimmäinen kohteemme oli Sinelli Vantaalla Martinlaaksossa.

Linja-auto hyytyi liikennevaloihin, josta kävelimme muutama sata metriä Sinellille. Sinelli on kaikkien askartelijoiden taivas. Ja me pääsimme sinne hyvään aikaan, kun seuraavalla viikolla heillä oli muutto uuteen toimipisteeseen. Yläkerrassa meille oli varattu kahvit sekä halukkaille askartelua. Samassa kerroksessa oli varsinainen myymälä, josta meille oli tingitty 20% alennus ostoksista. 


Kiersin myymälässä ja jotain pientä tarttui mukaan. Ostin valmiin vanerista tehdun kehyksen hyönteishotellia varten. Olen jo pitkään miettinyt sellaiselle olevan tilaa takapihalla. Kirjekuorille on aina käyttöä ja muillekin korttitarpeille viimeistään joulun alla. Alakerrassa oli Sinellin Outlet-myynti. Siellä oli poistoeriä naurettavan edullisesti. Ja oven pielessä iso laatikko, jossa luki ”Ota tästä”. Tuossa laatikossa olivat tavarat, joita sai ottaa mukaan ihan ilmaiseksi. Otin mukaani neljä lasten askartelukirjaa sisareni pojanpojille. 


Aikamme Sinellisssä oli ohi. Bussi oli päässyt läheiselle pysäkille saattajanaan Scanian huoltoauto. Emme päässeet kyytiin, vaan jäimme odottamaan uutta bussia. Meitä kuljettanut ajoneuvo lähti huoltoauton saattamana Scanialle. Uusi bussi tuli pienen odottelun jälkeen ja pääsimme jatkamaan matkaa. Kävimme syömässä Ruskeasannan Shellillä. Matka jatkui Halvan tehtaanmyymälään, josta ostimme ison kasan makeaa mukaan. Samassa pihassa oli Havin ja Vallilan tehtaanmyymälät. Näistä mukaan tuli bussin alaosaan kassi jos toinenkin. Täältä lähtiessä meillä oli uusi kuljettaja, mutta autoa ei nyt vaihdettu. Poikkesimme tulomatkalla Lohjan ABC:llä, jossa vielä oli mahdollisuus kahvittelun lisäksi ostoksiin. Suunnistin kirjakauppaan, ja sieltä löysin kolme pokkaria kesälukemiseksi.


Meillä oli mukava retkipäivä yhdessä. Monenlaista kotiintuomista oli reppuuni kertynyt, vaikka piti vain käydä katsomassa, mitä tavaroita ilman pärjään. Juttelimme kuljettajan kanssa, hän kertoi viettävänsä kesää Lahnajärvellä, joten Salo on hänelle tuttu paikka. Pääsimme kotipysäkillä pois autosta ja kuljettaja vielä huikkasi ”Torilla tavataan”.
                                   Eila











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti