lauantai 29. elokuuta 2020

Maistuis varmaan sullekin!

Uusien reseptien bongaaminen on meillä harrastus. Ihmeekseni olen huomannut, että tämä on koko perheen yhteinen harrastus, sillä myös lapset ovat alkaneet lukea ruokareseptejä. He osallistuvatkin ruoanlaittoon innokkaasti.

Kun joskus kaipaat hyvää, mutta helppoa, ota tämä vinkki talteen! Annos on kananmunaton ja gluteeniton. Tässä maistuu pehmeästi vuohenjuusto. Jos et pidä vuohenjuustosta tai et ole koskaan sitä maistanut, tällä reseptillä kannattaa aloittaa.

Noin 4 hengen vuohenjuustorisottoon tarvitset

Annos, joka tuskin on Päivin valmistama, mutta on kuvaamsasaa ruokahoukutusta.

2.5 dl risottoriisiä

8-10 dl kasvislientä
1 sipuli
100 g pehmeää vuohenjuustoa
25 g raastettua parmesaania
2 dl kermaa
2 rkl voita
2 rkl sitruunan mehua + raastettua kuorta

Kuullota hienonnettu sipuli ja risottoriisi kattilassa. Lisää kasvislientä kauhallinen kerrallaan ja sekoita samalla. Kasvislientä lisätään aina, kun edellinen kauhallinen on imeytynyt risottoriisiin.

Kun riisi on lähes kypsää, lisää kermaa, voita, pehmeää vuohenjuustoa ja parmesaania. Mausta sitruunan raastetulla kuorella ja mehulla.

Vuohenjuustorisoton kaveriksi kelpaavat mainiosti rapeat kalkkuna- tai broileripihvit jogurttikastikkeella. Valmista ensin jogurttikastike, jotta se saa maustua. Sitten pihvien kimppuun! Lopun jogurttikastikkeesta voi nauttia vaikka dippivihannesten kaverina.

Jogurttikastike (melkoisen iso annos)

3 dl turkkilaista jogurttia
2 tl kuivattua persiljaa/2 rkl tuoretta persiljasilppua
2 valkosipulinkynttä
1 rkl sitruunamehua
1 tl suolaa

Hienonna valkosipulinkynnet. Yhdistä ne jogurttiin ja mausta sitruunamehulla ja suolalla sekä persiljalla. 

Jogurttikastikkeen maustuessa jääkaapissa teet rapeat pihvit. 

Rapeat, paneeratut pihvit - myös houkuttelevina.

Tästä annoksesta tulee 6 pienehköä pihviä.

400 g kalkkunan- tai broilerinjauhelihaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 tl jauhettua korianteria
2 tl jauhettua juustokuminaa
1 tl suolaa
1 sitruunan raastettu kuori
2 tl kuivattua persiljaa
2 dl (gluteenittomia) korppujauhoja
ruokaöljyä paistamiseen

Hienonna sipuli ja valkosipuli. Sekoita jauhelihan joukkoon mausteet ja sipulit. Muotoile pieniä pihvejä ja painele ne korppujauhossa. Paista runsaassa öljyssä molemmin puolin noin viisi minuuttia. Pidä levyn lämpötila keskilämmöllä, niin pihvit paistuvat rauhassa ja pinta ei pala.

Tuohon lautaselle vielä kaveriksi raikas, vihreä salaatti oman maun mukaan, niin edullinen, helppo ja maistuva juhlalounas on valmis! Bon appetit!
Päivi



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti