Uusien reseptien bongaaminen on meillä harrastus.
Ihmeekseni olen huomannut, että tämä on koko perheen yhteinen harrastus, sillä
myös lapset ovat alkaneet lukea ruokareseptejä. He osallistuvatkin
ruoanlaittoon innokkaasti.
Kun joskus kaipaat hyvää, mutta helppoa, ota tämä
vinkki talteen! Annos on kananmunaton ja gluteeniton. Tässä maistuu pehmeästi
vuohenjuusto. Jos et pidä vuohenjuustosta tai et ole koskaan sitä maistanut,
tällä reseptillä kannattaa aloittaa.
Noin 4 hengen
vuohenjuustorisottoon tarvitset
2.5 dl risottoriisiä
8-10 dl kasvislientä
1 sipuli
100 g pehmeää vuohenjuustoa
25 g raastettua parmesaania
2 dl kermaa
2 rkl voita
2 rkl sitruunan mehua + raastettua kuorta
Kuullota hienonnettu sipuli ja risottoriisi
kattilassa. Lisää kasvislientä kauhallinen kerrallaan ja sekoita samalla.
Kasvislientä lisätään aina, kun edellinen kauhallinen on imeytynyt
risottoriisiin.
Kun riisi on lähes kypsää, lisää kermaa, voita,
pehmeää vuohenjuustoa ja parmesaania. Mausta sitruunan raastetulla kuorella ja
mehulla.
Vuohenjuustorisoton kaveriksi kelpaavat mainiosti
rapeat kalkkuna- tai broileripihvit jogurttikastikkeella. Valmista ensin
jogurttikastike, jotta se saa maustua. Sitten pihvien kimppuun! Lopun jogurttikastikkeesta
voi nauttia vaikka dippivihannesten kaverina.
Jogurttikastike
(melkoisen iso annos)
3 dl turkkilaista jogurttia
2 tl kuivattua persiljaa/2 rkl tuoretta
persiljasilppua
2 valkosipulinkynttä
1 rkl sitruunamehua
1 tl suolaa
Hienonna valkosipulinkynnet. Yhdistä ne
jogurttiin ja mausta sitruunamehulla ja suolalla sekä persiljalla.
Jogurttikastikkeen maustuessa jääkaapissa teet
rapeat pihvit.
Tästä annoksesta
tulee 6 pienehköä pihviä.
400 g kalkkunan- tai broilerinjauhelihaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 tl jauhettua korianteria
2 tl jauhettua juustokuminaa
1 tl suolaa
1 sitruunan raastettu kuori
2 tl kuivattua persiljaa
2 dl (gluteenittomia) korppujauhoja
ruokaöljyä paistamiseen
Hienonna sipuli
ja valkosipuli. Sekoita jauhelihan joukkoon mausteet ja sipulit. Muotoile
pieniä pihvejä ja painele ne korppujauhossa. Paista runsaassa öljyssä molemmin
puolin noin viisi minuuttia. Pidä levyn lämpötila keskilämmöllä, niin pihvit
paistuvat rauhassa ja pinta ei pala.
Tuohon lautaselle
vielä kaveriksi raikas, vihreä salaatti oman maun mukaan, niin edullinen,
helppo ja maistuva juhlalounas on valmis! Bon appetit!
Päivi
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti