keskiviikko 26. elokuuta 2020

Elmon ”Au Pairina”


Heinäkuussa minulta kysyttiin, josko koiran vahdiksi tulisin. No mikä ettei, ei olisi ensimmäinen kerta, kun Elmon kanssa muutaman päivän vietän.

Päivät sovittiin elokuulle. Paikkana tällä kertaa Turku, Porth Athur niminen kaupunginosa. Portsasta juttelevat.

Asuntoalue on vanhaa Turkua. Puutalot 100-vuotiaita keskimäärin. Ihania, koristeellisia.  Osassa katuja on vielä kivetyskin vanhaa.


Elmo-koira kirkon portaiden edessä, mukulakivistä ladotulla katukäytävällä.
Elmo Mikaelin kirkon vieressä,
vanhalla kiveyksellä

Mutta se koira, Elmo nimeltään, on jo 9 v vanha herra. Aina ottaa iloisesti vastaa, kun menen. On rauhallinen, Cain-terrieri. Elmon emäntä vaan nauroi, että sieltä se meidän Elmon ”Au Pair” tulee.

Aamulla herätessäni vaatteet päälle ja ulos. Kahden, kolmen tai välillä vähän pitempäänkin, kilometreissä. Koira kyllä jaksaa, vaikka välillä sillekin tulee stoppi, nyt loppu lenkkeily, kääntyy takaisin kotiin. Ja kotiin tullessa menee jääkaapin viereen, tietää saavansa aamusuupalan, yhden nakin. Ja on tyytyväinen. Sitten vasta itselle kahvia keitän. Iltapäivällä vasta saa ruokaa. Kukakohan pitäisi minullekin samanlaisen……

Viemärikaivon kannen ympärille maalattuja erivärissiä kuvioita, joissa yhdesssä teksti "Siisti Turku". Värikästä täplä kadulla.
Viemäriaukotkin koristeltu kesäksi, Aurajoen rannalla

Mukavaa sen kanssa on lenkkeillä, oppii Turun katujen nimiä, mikä on missäkin. No ei nyt ihan koko Turkua tiettykään, mutta Portsan nurkat oppinut jo. Ja nyt kesällä oli mukavaa, kun oli hyvät, lämpimät ilmat, tuli mentyä Förillä yli, ”Toispuoljokke”.  Ja kyllä siinäkin vaan porukkaa menee, välillä on kaks kolme, mutta jollakin kerralla voi olla kymmeniä. Ja se kulkee ihan tauotta. Tulee ihailtua taloja, jota jokirannassa on, osa vanhoja, osa uusia. Ja ne vanhat laivat Aurajoessa.  Ihania.

Karrikoitu hahmo - papiljotit päässä, alasti jalustalla istuva - kuin peipponeito - Katselee ohikulkijoitten kiirettä.
Aurajoen rannalla yksi patsaista

Mutta seuraavaan kertaan, Hau hau     T. Sisko



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti