keskiviikko 11. maaliskuuta 2020

Suolahoito

"Suolaa, suolaa, enemmän suolaa" oli Fakiiri Kronblomin lause, kun hän teki taikoja. Mutta se on taas toinen juttu.
Sirottimista ravistellaan suolaa...

Suolahoito. Koko ajan puhutaan, että käytämme liikaa suolaa, no mä käytän kyllä, tiedän sen. Mutta että suolahoitoon. Mielenkiintoista.


Sain tässä joku aika takaperin lahjakortin, joka oikeuttaa kokeilemaan tätä hoitoa. Keskikaupungilla on liikehuoneisto, jossa sitä hoitoa saa. Kävin sitten sopimassa ajan, itseasiassa siellä pitäisi käydä muutama, 3-4 kertaa ennenkuin voi sanoa, onko hyötyä. 
Suolahuoneen sisäilman suolaplyn hämäryyttä.

Huone täynnä pientä suolapölyä.


Se itse hoitohan on ihan istumista pienessä huoneessa, noin 8-10 neliötä. Huone on kauttaaltaan ohuen suolan peitossa ja lattialla sitä onkin sitten muutama sentti.  Myssy päähän, istumaan, peitto päälle, rentoudu. Silmät kiinni.
Kirjoittajan päässä oleva huppu, jonka alareunassa näkyvät vain suljetut silmät.

”Naatiskellaan!”

Hienojakoinen suola tulee pienestä reiästä. Mutta huone täyttyy siitä. Siellä on tosi hyvä hengittää, nuolet huuliasi ja tunne on kuin olisi meressä uimassa. Suolaa tosiaan pöllyää, ei se kovin tule, ei satu. Musiikki soi taustalla ja vaan istut ja uneksit olevasi jossain auringon lämmössä, meren rannalla. 40 minuuttia. Sitten kone sammuu, oveen kolkutetaan varovasti, huomenta kuuluu. Äkkiä se taas meni.

Hengitys on parantunut, ainakin toistaiseksi, 5 kertaa kävin. huokeaa hoito on, noin 20 € kerta. Eläkeläiset saavat jonkun prosentin alennusta. Ja ystävällisen palvelun.
                                                     
Suolaa suolaa.  Sisko




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti