keskiviikko 26. helmikuuta 2020

Päiväni sohvan syövereissä


Kävipä semmoinen ihme, että vietin puoli päivää kirjaa lukien. Lukeminen sinänsä ei ole ihme, rakastan kirjoja (ja kaikkea muutakin painettua) ja niitä on ympäri kotia avattuina, suljettuina ja jotain siltä väliltä, mutta lukea nyt yhteen menoon silkkaa humpuukia, kaiken muun elämän laiminlyöden...

Lukutoukan tauolle jätettyjä avoimia kirjoja, joitten päällä silmälasit.

Vaan minkäs sille tekee, jos kirjailija on kirjoittanut niin tiiviisti, ettei kerta kaikkiaan semmoista kohtaa tule vastaan, jossa kirjan voisi laskea käsistään. Perhekin alkoi jo hiukan huolestua, “äiti koska sun pitikään lähteä lenkille?”, johon minä vaan mumisin että “nyt ei pysty...” Silmät ahmivat tekstiä samalla kun jokin järjen ääni ja vastuullisen ihmisen syntikello soi sisimmässä, kyllä tässä nyt pitäisi ainakin ruokaa mennä laittamaan. Lukeminen on laiskottelua. Äänikirjakin kävi mielessä, sittenhän voisin samalla olla hyödyllinen.

Itsekäs minäni oli kuitenkin vahva, ja sain karkotettua äänikirjan kuvat pois päästäni. Ruuaksi otettiin tähteitä, joista koostui vatsan täyttävä lounas, ja sitten taas kirja käteen (en sentään sortunut lukemaan ruokapöydässä, kun paikalla oli muitakin). Miten onnellinen olinkaan, kun jännät juonenkäänteet juoksivat loppua kohden hyväksi, paha sai palkkansa ilman hengen menoa ja kärsineet pääsivät elämässään uuteen alkuun. Ja miten onnellinen olinkaan, että olin pitkästä aikaa antanut muun maailman mennä menojaan ja heittäytynyt täysin rinnoin tarinan vietäväksi. Heittäydy sinäkin!
                                       Auli



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti