keskiviikko 5. helmikuuta 2020

Päänvaivaa ja iloa joululahjasta

Joulupukki toi minulle aktiivirannekkeen, vaikken ollut edes ajatuksissani sitä toivonut. Tosin olen saattanut sanoa aktiiviranneketta ystäväni kanssa ihmetellessä, että tuollainen olisi minullakin ihan kiva.


Aktiiviranneke ranteessa.

Yllätys oli siis melkoinen, kun aattoiltana pakettia avatessani löysin paketista aktiivirannekkeen. Sitä sitten ihmettelin ja katselin ja mietin, miten sen saa otettua käyttöön. Päälisin puolin tarkastellessa mitään sellaista liitintä, mistä sen saisi ladattua, ei näkynyt. Paketissa oli myös pinkki rannehihna, joten eikun irrottamaan mustia hihnoja. Ja sieltä alta löytyi kupariliuskoja, joiden arvelin liittyvän laitteen lataamiseen. Koska pakkaus ei sisältänyt laturia, mietin että mitenkähän tämä on tarkoitus ladata.

Koska olin ennenkin löytänyt jos jonkinsorttisia ohjeita Youtubesta, päätin etsiä sieltä apua. Laitoin hakuriville ”How to charge Trackfit?” Ja sieltä löytyi ohjevideo, jossa neuvottiin ”USB-connector in your laptop”.  Tein työtä käskettyä ja laite hurahti lataamaan itseään.

Pienessä ohjevihkossa oli QR-koodi, jonka lataamalla puhelimeen sai ladattua sovelluksen, jossa perustiedot sai asetettua. Siellä kysyttiin ikä, sukupuoli, paino, pituus, askelenmitta. Lisäksi pystyy asettamaan kellon joko 12 tai 24 tunnin aikaan ja pituusmitan metreinä tai maileina.

Laitteen ladattua itsensä, sain tutustua siihen vihdoinkin. Ensimmäisessä näytössä on kelloaika, päiväys, lataustilanne, bluetooth merkintä päällä/pois ja ko. päivän otetut askeleet.

Seuraavassa näytössä askeleet uudelleen, sitten seuraavissa näytöissä kuljetut kilometrit, kulutetut kalorit, syke, verenpaine, puhelimeen tulleet puhelut ja viestit.

Illalla synkronoin rannekkeen puhelimeen, jolloin näen myös edellisen nukutun yön tiedot.  Olenko nukkunut kuinka kauan, mikä osa unesta on syvää unta ja mikä kevyempää. Tämä edellyttää, että laite on ranteessa koko yön. 
Ranneesta puhelimeen siirtyvät tiedot menneen yön unesta.

Laitteesta myös tallennetaan puhelimeen kuljetut askeleet ja kilometrit ja halutessa syke ja verenpaine. Täytyy vielä tuo verenpaine synkronoida jonkin toisen mittarin kanssa, kun näyttää kovin alhaisia lukemia.

Nyt on ranneke ollut muutaman viikon käytössä ja olen tottunut siihen kuin aikoinaan rannekelloon. On mukava seurata arjessa, montako askelta tulee otettua ihan tässä kotosalla ja montako metriä on Sytyyn, Plazaan ja minkä verran askeleita kauppareissulla kertyy. Ilmankin rannekettä pystyy elämään, kuten ilman televisiota, puhelinta, sähkövatkainta ja tukankuivainta. Mutta kun se on kuitenkin niin kiva.
                              Eila

2 kommenttia:

  1. Mikäli luit tämän blogin ja myös kaipaisit neuvoa ja tukea näiden uusien laitteiden käyttönoton kanssa, kannattaa ottaa yhteyttä DIGI-Pysäkkiin:

    DIGI-Pysäkki Erikoistuu ikääntyneiden ja toimintarajoitteisten Digi-neuvomiseen. Neuvontaa saa puhelimen, tietokoneen ja tabletin käytössä.Neuvonta on kaikille avointa ja maksutonta.

    Digi-neuvontaa saa Ti, Ke, To klo 10 - 14. Neuvonta toimii pääsääntöisesti ajanvarauksella.

    Digineuvojan yhteystiedot:
    Ilkka Ali-Melkkilä, 044 781 1475 tai
    digi-pysakki@salonsyty.fi

    VastaaPoista
  2. Tämänkin tarjoaa Salon SYTY - kuten niin paljon muutakin ohjausta ja opastusta, vertaistukea ja aktiviteetteja, niin potilasyhdistyksien toimintoina kuin näin yksilötasolla; kuten DIGI-Pysäkillä. Käy katsomassa mitä löytäisit omaan elämääsi: www.salonsyty.fi
    _IsoTimppa_

    VastaaPoista