Hienoa aikaa löytää
suppilovahveroita, varsinkin, jos vähän vielä sataisi vettä. Nämä helpot ja
makoisat suppilovahveromuffinit tai –muffinssit, miten kukakin haluaa,
onnistuvat takuuvarmasti. Nyt rohkeasti kokeilemaan! Meillä ainakin lapsetkin
tykkäsivät.
Ohjeesta saa helposti
myös laktoosittoman ja gluteenittoman. Suluissa on vaihtoehto ohjeen
tuotteelle, jolloin muffinsseista tulee laktoosittomia, gluteenittomia tai
molempia. Tuorejuuston makua vaihtelemalla voi varioida muffinsseja oman maun
mukaan. Herkullisia hetkiä!
Suppilovahveromuffinssit
½ l tuoreita suppilovahveroita tai
2 dl kuivattuja suppilovahveroita
1 sipuli
1 rkl rypsiöljyä
1 rasia chilipaprikatuorejuustoa
(makua voi vaihtaa, löytyy laktoosittomia vaihtoehtoja)
½ punaista paprikaa kuutioituna
½ dl tuoretta ruohosipulia silputtuna
2 munaa
1 dl maitoa (laktoositon maitojuoma)
4 dl vehnäjauhoja
(saman verran vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta)
(saman verran vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta)
½ dl ruisjauhoja (tattarijauhoja saman verran)
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
Puhdista ja paloittele
sienet. Liota kuivattuja sieniä vedessä noin tunti. Kuori ja hienonna sipuli.
Kuumenna paistinpannu ja nosta sienet pannulle. Kuumenna sekoitellen, kunnes
sienistä irtoava neste on lähes kokonaan haihtunut. Lisää pannulle öljy ja
sipuli. Kuullota sekoitellen, kunnes sipulit ovat läpikuultavia. Nosta sivuun
jäähtymään.
Kumoa kulhoon
tuorejuusto, maito ja munat. Sekoita. Lisää joukkoon jäähtynyt sieniseos,
kuutioidut paprikat, ruohosipuli sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Sekoita nopeasti taikinaksi.
Jaa taikina
muffinivuokiin. Paista 200 asteisessa
uunissa noin 20 minuuttia.
uunissa noin 20 minuuttia.
…ja NAUTI!
Päivi
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti