lauantai 19. joulukuuta 2020

RAJOITUKSISTAKIN HUOLIMATTA

 

Tyylitelty joulukuusi, jonka latvatähdestä valonsäteet kohdistuvat tekstiin: "Yhdistävän tekijän kynäilijät toivottavat oikein rauhallista joulua ja onnellista uutta vuotta - juuri Sinulle lukijamme!

Olemme jälleen saamassa yhden mittapuun mukaisen tavoitteemme täyttymään, kalenterivuoden aktiivisin kausi rauhoittuu ja pian kaamoskin alkaa jälleen kerran kulkea kohtia valoisampia aikoja! Ympäröivä luonto on jo hakeutunut lepäämään ja perinteisesti me ihmisetkin sitä olotilaa etsiskelemme – kunhan ensin on selvitty joulun vuosisataisista paineista, kukin omalla laillaan. Nautinnoista rasittuen taikka rasittumatta, perinteistä riippuen.

Me Yhdistävän tekijän kynäilijät toteamme tämän blogin kaltaisen foorumin 7. julkaisuvuoden täyttyväksi ja – kiitos teidän lukijoiden – yhä jaksavamme odottaa sitä seuraavaa alkamaan. Mutta vasta joulutauon jälkeen, uuden vuoden alettua.

Nyt, laillanne, heittäydymme pian irti arjesta ja läheistemme keralla – ohjeita ja turvavälejä noudattaen sekä kanssaihmistemmekin terveyttä arvostaen – vietämme yhtä vuodenkierron juhlakautta. Tässä poikkeavassa tilanteessa ehkä yksi hyvä keino saada joulusta enemmän irti, on muisteleminen. Totutun ylensyönnin ja liikkumattomuuden keskellä ei liene kovin vaikeaa palauttaa mieliin menneitä jouluja, vaikka aivan lapsuudesta lähtien. Me kynäilijäthän vallan usein kertoilemme ennen eletystä, pääosin omakohtaisuuksia, mutta monesti sellaisia, joitten kaltaisia myös lukijamme ovat kokeneet eläneensä. Sen todistavat blogilaskurin tulokset – te elätte mukanamme, myös muistoissa.

Lähes vakiolukemiin tasautuneet Yhdistävän tekijän ”avaamiset” (emmehän me tiedä, luetteko ne osin taikka kokonaan, vaiko?) antavat kuitenkin meille – pienestä joukosta huolimatta – voimia etsiä itsestämme uusia aiheita luettavaksenne postattaviksi. Ja näin yhden kauden tullessa päätökseensä, me haluamme kiittää teistä jokaista - ilman myötäelämistänne ei olisi meitäkään…

Tuohon ”pieneen joukkoomme” liittyen olisi todella upeaa, jos jokunenkaan teistä innostuisi tulemaan mukaan kynäilijäjoukkoomme. Julkaisutilaa on; kuten lienette huomanneetkin; kaikenlaisille (asiallisille) ajatuksille, menneistä taikka tulevista, olevista tai odotettavista, todellisuudesta tai vaikka taruista – kaikesta mistä haluat kertoa! Yhden kerran mielipiteenä taikka vakiovuoroisena sanankäyttäjänä. - Ylläpitäjän yhteyden kautta saat lisäinfoa, jos… Kynttilää ei kannata pitää vakan alla, eikä pöytälaatikossakaan; palavana; mutta sen kynttilänsä voi antaa loistaa meitä kaikkia yhdistävänä tekijänä.

Mutta nyt on aika alkaa jouluilemaan, nauttimaan kiireettömyydestä ja saattaa päätökseen kaikki perinteitten mukaiset vuoden päättymisrituaalit ja tavoitteet. Levätä kaikessa rauhassa niin mielen kuin kropankin rasituksista – valmiina uudenvuoden juhlintaan!

Vauhdikkaasti uisteleva piirretty joulupukki ja teksti: "...ja sitten kohti uusia kokemuksia vuodelle 2021 - Pysyttelehän mukana!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti