keskiviikko 2. joulukuuta 2020

Paperin keräystä

Suomi on tunnettu metsistään ja etenkin paperiteollisuu-destaan. Minulla on muistikuva sanomalehtipaperin keräyksestä, sen alkuajoilta. Keräyspaperi piti pakata pikku “paaluihin” jotta se oli helppo punnita. Käteiskauppa kukoisti ja pikkupojat ja -tytöt saivat säästöpossun täytettä. Kehitys muuttui ajan myötä, mutta jätepaperin keräys jatkui ja jatkuu.

"Jätepaperipaaleja" ja kyltti KERÄYSPAPERIA.

Paperi kerätään nyt isoihin astioihin ja paalataan kuljetettavaksi teollisuuden käyttöön. Säästöpossut eivät saa täytettä, mutta esim. VPK saa tililleen koulutusrahaa.

Nyt eletään niin sanottua paperitonta aikakautta. Minäkin tässä naputtelen kirjain kerrallaan tällaista kannettavaa aparaattia, johonka paperia ei saa tungettua, ei sitten millään. Kyllä sen syntyneen kirjoituksen paperille myös saa, mutta siihen tarvitaan apuväline.

Kävin tässä TK:n lääkärillä.  Hän pahoitteli, ettei tietokone pelannut, mutta samalla oli mielissään, kun hoitaja oli “printannut” tiedot aamulla valmiiksi paperille. Siltä paperilta lääkäri katsoi kokeiden tulokset ja oli ”paperittomaan aikaan” tyytyväinen.

Olin tässä kuuntelemassa kahden herrasmiehen esitystä. Toinen oli pankkimies ja toinen, lakimies, lupasi avustaa tarvittaessa täytettäessä erästä todella tärkeää paperia, jollaisen keräilyä suositellaan!

He sanoivat, että tämä tärkeä ’’keräilykohde’’, on sinänsä aivan turha paperi, jota voidaan tarvita vasta, jos on huonoa tuuria. Paperia ei silti parane unohtaa, perheenjäsenten on siis hyvä tietää tällaisen olemassaolosta.

Kysymyksessä on EDUNVALVONTAVALTAKIRJAn nimellä kulkeva paperi. Tiettyä kaavaa noudattaen tämän asiakirjan antaja on valtuuttanut sopivaksi katsomansa henkilön valvomaan etujaan. 

Jotta paperilla olisi jotain merkitystä on siihen liitteeksi saatava lääkärintodistus vamman laadusta ja vaikutuksesta. Lainvoimansa ko. paperi saa tuollaisen todistuksen kanssa maistraattiin toimitettuna. Vasta tämän instanssin ”hyväksymisen” jälkeen edunvalvoja edustaa valtakirjan antajaa.

Kuulemani mukaan pankeista löytyy asiantuntemusta kaavakkeen täyttämisessä. Tietokoneen avulla voit löytää myös ohjeistuksen.

Täytekynä kädessä, valmiina allekirjoittamaan...

Kun allekirjoitat valtakirjan, muista että tämä tapahtuma vaatii kaksi esteetöntä todistajaa, samat edellytykset täyttäviä, kuin testamentissakin, eikä siis lähisuvusta. No hyvät naapurisuhteet ovat aina paikallaan. Suhdetoimintaahan elämä muutenkin on.

Niilo





1 kommentti:

  1. Todella tärkeä paperi joka pitäisi löytyä meiltä jokaiselta se paperi kun ei ikää katso :)

    VastaaPoista