keskiviikko 13. marraskuuta 2019

Kirjoittamisesta


Millaista kirjoittaminen olikaan? Milloin viimeksi kirjoitin jotain muuta kuin kauppalappuja tai puolihuolimattomasti tehtyjä naamakirjapäivityksiä? Kynään tarttuminen muuttui elämän pyörteissä näppäimistön natinaksi, paperi kirkkaana kumottavaksi ruuduksi, teksti omista ajatuksista työn velvoittamaksi raportoinniksi.

Kirjeitä ja kortteja on sentään tullut kirjoiteltua silloin tällöin. Parasta on tuntea paperi hyppysissään, istahtaa rauhassa alas ja keskittyä vastaanottajaan. Joskus aloittaessa saattaa iskeä kirjailijoidenkin pelkäämä tyhjän paperin syndrooma, mutta useimmiten arjen tapahtumissa riittää turinoitavaa tarpeeksi. Sitten vain kynä liitämään!
Perinteinen, keltainen lyijykynä, jossa sen "Faberin" tilalla teksti YHDISTÄVÄÄN TEKIJÄÄN.
Tässä näppäimistön äärelläkin voin tuntea kynän otteessani, kuulakärkikynän muovisäiliön, lyijykynän pehmeän kulmikkuuden, kummitädiltä aikoinaan lahjaksi saadun metallikuorisen kynän. Kirjaimet muotoutuvat paperille vaihtelevasti kaunolla, tekstaten tai sutaisten. Joskus arkki on repussa mukana, vihkon välissä ja paperinkulma saattaa vähän taittua ja pehmetä. Silloin en harmittele, vaan ajattelen että vastaanottaja on kulkenut vähän matkaa arjessani vierellä. Ja kun itse saan postia, nautin tarinoista, tahroista ja rosoista. Joku on ajatellut juuri minua ja kuljettanut vieressään. Kirjoittelemisiin!
                                                       Auli


PS. Siitä se lähti, yksinkertaisesta kysymyksestä: "Oletko kirjoittanut mitään pitkään aikaan?". Täytyyhän sitä kokeilla! Nelikymppisen kynäilyjä arjesta, johon kuuluu perhe, lemmikit, kirjat, ihmiset, työ ja luonto nyt ainakin.

Terveisin Auli Suoranta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti