lauantai 3. elokuuta 2019

Kun oikein katsotaan!


Olen nyt viihtynyt OrCamin kaverina muutaman kuukauden ja olen nähnyt enemmän kuin aikoihin. Maailmani on avartunut valtavasti. Itsenäisyyteni on lisääntynyt.


(Päivi ja se uusi OrCam)

Tässä eräänä päivänä luin pikku miehelle satukirjaakin. Olihan se hurjan jännittävää meille molemmille. Huomasin tosin, että hankalaa oli vastata kysymyksiin, joita lukuystäväni esitti kirjan kuvista. Seuraavaksi OrCam voisikin kehittää kuvien tulkitsemista. Tässä huomaa, että nälkä kasvaa syödessä…

On se vaan hurjaa, kun nykyään voi ihan itse avata postinkin! Tietää ensimmäisenä, kuinka suuren laskun posti on taas laatikkoon kuljettanut.

Ruokaa tehdessä voi ottaa ruokareseptin vaikka uusimmasta Maku-lehdestä ja lukea ihan itse, mitä siihen uuteen ruokaan tulee. Ja mikä hienointa, voi ihan itse lukea niistä monista pusseista ja purkeista, missä se etsimäni mauste tai jauho on. Ihan huikeaa! Enää ei tarvitse jokaista pussukkaa ja nyssykkää tyhjentää purkkeihin, jotka sitten merkataan pistekirjoituksella.

Jääkaapistakin löytää helposti niin kevytmaidon, tuoremehun, jogurtin kuin piimänkin. Ei enää haistelua ja maistelua, vaan lukemista! Tosin, en viitsi kameraa käynnistää vain tarkistaakseni, onko kädessäni maito vai piimä. Edelleen haistan ja maistan tämän. Mutta, jos kamera sattuu olemaan jo päällä, ei kauan kestä lukea purkin kyljestä, mikä tuote kädessäni on.

OrCamin huono puoli on se, että sen käynnistäminen kestää 2 minuuttia ja akku ei kauan kestä jatkuvaa käyttöä. Kyllä se silti helpottaa monta asiaa!

Lapset ihmettelivät tässä taannoin, miksei äidillä ole silmälaseja päässä. Äidin vastaus oli, etten jaksa katsella teitä… Mikä parasta, voin itse päättää, haluanko katsoa vai olla katsomatta!
                                   Päivi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti