lauantai 24. marraskuuta 2018

Helppoa ja herkullista!


Pidätkö saaristolaisleivästä? Pidätkö kalasta? Jos vastaus on kyllä molempiin kysymyksiin, kokeile tätä!



Löysin aivan sattumalta hurmaavan ohjeen. Pohjaan tulee saaristolaisleipää ja voita. Päälle laitetaan kylmäsavulohta, sipulia, omenaa, ranskankermaa, kananmuna ja tuorejuustoa. Lisäksi tilliä ja mustapippuria. Avot, siinä sinulle helppo herkku!

Tarvitset 200 g saaristolaisleipää ja 50 g voita pohjaan. Sulata voi ja hienonna saaristolaisleipä ihan pieneksi. Kätevästi se käy yleiskoneella. Sekoita voi leipämuruun ja levitä pohja piirakkavuokaan. Kun massa on levitetty pohjalle ja vähän reunoille, nosta piirakkavuoka jääkaappiin jähmettymään täytteen teon ajaksi.

Täytteeseen tarvitset noin 150 g kylmäsavulohta, puolikkaan punasipulin ja puolikkaan omenan. Itse silppusin kaiken pieneksi, niin on helpompi syödä. Sitten sekoitin piparjuurituorejuuston, yhden kananmunan ja purkillisen ranskankermaa. Sekaan heitin vielä vähän mustapippuria ja paljon tilliä.

Pohjan päälle heitin keskenään sekoitetut kalat, omenat ja punasipulit. Sitten vain päälle tuorejuustokerma-kananmunamassa. Lopuksi paistetaan noin 200 asteessa sen aikaa, että päällinen hyytyy. Älä paista kuivaksi!

Tarjoile jääkaappikylmänä. Maistuu kahvin kaverina, mutta sopii hyvin myös oluen seuraksi. Ei kun nauttimaan! 

Ja itse ajattelin kokeilla tätä vielä kinkkuversionakin…
Päivi












1 kommentti:

  1. Eija-Riitta12:32

    Vähän uutta tvistiä perinteisten piirakoiden maailmaan. Tätä pitää kokeilla!

    VastaaPoista