Pidätkö
saaristolaisleivästä? Pidätkö kalasta? Jos vastaus on kyllä molempiin
kysymyksiin, kokeile tätä!
Löysin
aivan sattumalta hurmaavan ohjeen. Pohjaan tulee saaristolaisleipää ja voita.
Päälle laitetaan kylmäsavulohta, sipulia, omenaa, ranskankermaa, kananmuna ja
tuorejuustoa. Lisäksi tilliä ja mustapippuria. Avot, siinä sinulle helppo
herkku!
Tarvitset
200 g saaristolaisleipää ja 50 g voita pohjaan. Sulata voi ja hienonna
saaristolaisleipä ihan pieneksi. Kätevästi se käy yleiskoneella. Sekoita voi
leipämuruun ja levitä pohja piirakkavuokaan. Kun massa on levitetty pohjalle ja
vähän reunoille, nosta piirakkavuoka jääkaappiin jähmettymään täytteen teon
ajaksi.
Täytteeseen
tarvitset noin 150 g kylmäsavulohta, puolikkaan punasipulin ja puolikkaan
omenan. Itse silppusin kaiken pieneksi, niin on helpompi syödä. Sitten sekoitin
piparjuurituorejuuston, yhden kananmunan ja purkillisen ranskankermaa. Sekaan
heitin vielä vähän mustapippuria ja paljon tilliä.
Pohjan
päälle heitin keskenään sekoitetut kalat, omenat ja punasipulit. Sitten vain päälle
tuorejuustokerma-kananmunamassa. Lopuksi paistetaan noin 200 asteessa sen aikaa,
että päällinen hyytyy. Älä paista kuivaksi!
Tarjoile
jääkaappikylmänä. Maistuu kahvin kaverina, mutta sopii hyvin myös oluen
seuraksi. Ei kun nauttimaan!
Ja itse ajattelin kokeilla tätä vielä
kinkkuversionakin…
Päivi
Vähän uutta tvistiä perinteisten piirakoiden maailmaan. Tätä pitää kokeilla!
VastaaPoista