keskiviikko 12. joulukuuta 2018

Minne matka?

Tällaisesta matkasta on ollut aiemminkin juttua täällä eli Sokkomatkasta, kukaan ei tiedä lähdetäänkö itään, länteen vai pohjoiseen, niin se on aina uusi matka.


No nyt lähdin minäkin mukaan ensimmäisen kerran. Ei tiennyt muuta kuin ajan, milloin lähdetään, jännityksellä odotinkin mitä tulee. Eräänä torstaiaamuna sitten lähdettiin, Gigantin pihapiiristä, no ensin lähdettiin Somerolle päin, 3 vaihto-ehtoa, Turku, Helsinki vai Somero? Moottoritielle ja Helsinkiin päin alkoi matka. Ensimmäinen pysäkki oli Kivihovin kahvila Suomusjärvellä, kahvia ja syötävää...   No mihin sitten? Helsinkiin päin lähdettiin ja siellä Espoossa sijaitsevaan Tesla-sähköautojen myymälään, esittelyyn. Ja onhan ne hienoja autoja, hintahaarukka 100 000 molemmin puolin. Kiihtyvyys nollasta sataan kuulemma 2,7 sekuntia.  Säästöä tulee polttoaineen hinnassa. Kaikki ovat automaattivaihteisia ja monissa on automaattiohjaustakin, huh. Tulevaisuus on jo täällä, mm.  Falcon Wings ovet, jotka aukeavat kuin linnun siivet sivuille ja ylös, Mielenkiintoinen auto ja hyvät, istuttavat penkit ja kaikissa on isot näyttöruudut, noin 16-18 tuumaiset, joten katunäkyvyys on hyvä, kun pitää navigoida paikasta A paikkaan B. Kipinä jäi…


Autojen jälkeen menimme syömään Ravintola Pisaraan, jossa vaihtoehtoina karjalanpaisia, Kievin kanaa, tai hernesoppa, olihan torstaipäivä. Ruoka oli hyvää ja maistuvaa, No mun kohdalla loppui makaronit tai kuten kokki sanoi kun huomasi, että pasta loppui. Minusta ne oli vaan erivärisiä kierremakaroneja.

Ennen seuraavaa kohdetta tuli kuskilta kysymys, montako alaikäistä on mukana, höh, ei taida olla yhtään, mutta asia selvisi kun tulimme vatsat täynnä seuraavaan kohteeseen. WeeGee näyttelykeskukseen Espoossa, jossa näyttelyitä eri museoissa. Emma, joka on valittu vuoden 2018 museoksi. Siellä mm Outi Pieskin Lappi-aiheisia textiili-installaatioita  ja puolalaisen Alicja Kwaden aika ja materiaali näyttely. Oli siellä myös Tapio Wirkkalan ja Rut Brykin lasiaiheisia taide- ja keramiikkaesineitä. Kuuluisa Wirkkalan suunnittelema esine taitaa olla Finlandia-vodkapullo. Tämä WeeGee talohan on entinen Weilin&Göösin kirjapaino, joka oli saanut uuden elämän kirjapanon lopetettua.

Lisäksi siellä oli Lelumuseo, jossa oli koottu leluja eri aikakausilta, oli Kellomuseo, jossa oli mm satulakello, pohjanmaalla tehtyjä kaappikelloja ja Anjalan kartanon tornikello, eri muovituotteita, Futura malleista pallotuoleihin. Meille salolaisille tuttu taitaa olla Lahnajärvellä aiemmin sijainnut ”Lentävä lautanen”, joka kuuluu tähän Futura-sarjaan ja tietysti Nokia 2110.


Aika rientää nopsaan ja matka jatkuu. Joku oli kuskille leikillään ”valittanut”, että ei ole mitään ostettavaa vielä ollut. Kuinka sattuikin, oli Lumenen tehtaanmyymälä matkan varrella ja sinne siis. No, siellä pääsi kyllä rahoista eroon ja kun oli 25%:in alennus luvassa loppusummasta, niin pitihän sieltä jotain hakea. Viimeinen pysäkki olikin sitten Lohjan ABC asema, jossa oli kahvi tai tee ja sämpylä.  Sieltä kotiin.
SiskoEi kommentteja:

Lähetä kommentti