tiistai 14. joulukuuta 2021

Kaikki päin prinkkalaa...

No nyt se myrkyn lykkäs! Mihin kummaan olen sen hukannut? Mistä alan sitä etsimään? Onko mitenkään mahdollista löytää sitä! Vanhat kouluaikaiset teokset on matkan varrella hukkunut. No se ei mikään ihme sinänsä ole tällaiselle, joka on tehnyt liian monta muuttoa työn perään. Sanovat ettei se työnteko mitään herkkua ole, mutta herkuilla on paha tapa kohentaa epäedullisesti tuota vartalon muotoa, mutta vain jos niitä nauttii liikaa.  Niin, mitä minun pitikään etsiä? Nautin päivän välipalan hetki sitten. Verensokerin lasku ei ole hyväksi, kuulemma. Siitä muistuu mieleeni ruokalaji, jonka sen tekijä kuulemma valmisti ihan niinkuin vahingossa. Kysymys oli perin suomalaisesta ruuasta, joka uskoakseni kuuluu hyvin yleisesti kaikkien listalle. Sitä nautitaan, oli viikonloppu tai arkipäivä. Luultavasti se kelpaa perheissä lapsille niinkuin aikuisille. Minun listalleni se ainakin kuuluu. Makaronilaatikko nimittäin. 

Tässä makaronilaatikossa oli yllätys mukana. Ystäväni kertoi, että hän otti erehdyksessä väärän jauhelihapakkauksen pakasteesta. Yön ajan jääkaapissa sulamassa ollut pakkaus osoittautuikin sellaiseksi, että siinä oli myös metsäsieniä. Hiukan epäillen hän kuitenkin valmisti äidiltään opitun makaronilaatikon. 
Mausteet olivat kyllä kohdallaan, sipuli, suola, pippuri ja ennen kaikkea asiaan kuulumaton, tuoreena ruskistettu METSÄSIENI.  Sienet oli veitsellä hakattu hienoksi. 

Ystäväni kertoi, että tarkoitus oli tehdä siitä paketin sisällöstä kastike nautittavaksi perunan kanssa. Vahinkohan oli se, kun tein siitä makaronilaatikkoa. Eikä se sitten mikään vahinko ollutkaan. Suosittelen kaikkia käyttämään oikeita, mielellään itse kerättyjä metsäsieniä tähän reseptiin! Epäilen näet, että miedoista herkkusienistä ja kantarelleista ei irtoa sitä mahtavaa sienen makua. Tehkää ”Herkkumakaronilaatikkoa”, on edullinen ja makoisa ruoka. 

Jotakin olin etsimässä, kun aloitin tämän jutun. Pitää katsoa otsikko uudelleen. No niin, kyllä sitä on tullut etsittyä lukemattomia kertoja. Sellaista karttaa en ole nähnyt, missä Prinkkala on. (Kuulemma joulurauhan julistus luetaan Brinkkalan talon parvekkeelta – mutta se on sitten kai ihan eri kohde; oikein herrasbeellä kirjoitettuna! Vai onko?) 

Olkoon löytymättä, ei sillä väliä ole. Ei mennyt ainakaan makaronilaatikon teko edes päin metsää, prinkkalasta puhumattakaan. 
Tuottoisia syksyisiä sienimetsäretkiä toivottelee Niilo  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti