keskiviikko 22. joulukuuta 2021

Joulutunnelmia

On olut ilo olla mukana kirjoittamassa yhdistävää tekijää viisi vuotta. Blogi on tulossa tiensä päähän, mutta oma kirjoittaminen saa jatkua muissa merkeissä. Tämä on ollut hieno yhteisö tuoda ajatuksiaan julki.  

Tämä vuosi on taittumassa kohti loppuaan ja joulu on ovella. Tämä joulu onkin meidän perheessä ihan erityinen.  

Meille oli tarkoitus syntyä vauva keväällä, toukokuun loppupuolella. Elämä on ihmeellistä, emmekä onneksi tiedä etukäteen, mitä se tuo poluillemme. Meille nimittäin syntyikin vauva jo helmikuun lopulla.  

Vuoden aikana on käyty läpi monenlaisia tunteita. Ensin pelko, kuinka kovin pienenä syntyneen keskosen käy. Sitten pelko vauvalle tehtävästä ductus-leikkauksesta. Edelleen on olemassa pelko siitä, mitä kaikkea ennenaikainen syntymä on saattanut jättää jälkeensä.  

Helpotusta on tunnettu, kun kaikki on mennyt hyvin ja menee edelleen. Kiukkua ja katkeruutta olen tuntenut siitä, miksi minulle ja meille kävi näin? Miksi juuri minun piti synnyttää tämä kolmas lapsi niin kovin aikaisin? Eikö elämässäni ole ihan tarpeeksi haastetta jo oman näkövammani vuoksi? Tämäkin vielä!  

Päällimmäisenä tunteena on kuitenkin kiitollisuus. Kiitollisuus siitä, että elämme Suomessa. Koronasta huolimatta meillä on upea tehohoito vastasyntyneillä ja sen ansiosta meidänkin vauvamme on saanut parhaan mahdollisen alun ennenaikaisesta syntymästään huolimatta. Kiitollisuus siitä, että vauva voi hyvin, perhe on edelleen koossa ja isommat lapsetkin ovat päässeet tilanteen tasalle. Kiitollisuus siitä, että puoliso on ollut ja on edelleen rinnalla.  

Joulu on sellainen aika, jota vietetään rakkaiden kanssa. Tämä joulu vietetään erittäin suurella lämmöllä juuri omien rakkaimpien kanssa. Kiitollisina kuluneesta vuodesta ja sen aikana koetusta. Jouluna taatusti ilmestyy kyynel jos toinenkin tämän äidin silmäkulmaan, kun seuraa perheensä jouluiloa.  

Toivottavasti meistä jokainen voi tuntea tämän joulun aikaan rakkautta, lämpöä ja kiitollisuutta. Toivotan sinulle, lukija, erittäin antoisaa joulua sekä kaikkea hyvää ja toivottavaa vuoden 2022 aikana!  


Päivi   Ei kommentteja:

Lähetä kommentti