keskiviikko 4. marraskuuta 2020

Lyhdyn uusi elämä

Kynttilälyhty, jonka sain aikoja sitten. Oli vähän ruosteessa. Harmitti aina, kun laittoi kynttilän sisään, ruosteläntit paistoivat. Ajattelin vuosia, että vielä sen puhdistan ja maalaan.

Metallinen lyhty, jossa ajan patinaa ja ruosteläiskiä.
Lähtötaso…

Nyt sitten, kun alkaa tuo pimeä kausi lähestymään, tai on oikeastaan jo. Talvi tulee.  Alkaa, kun niitä kellon viisareita siirretään tunnilla taaksepäin. Joku kyllä on tästäkin "siirtämisestä" ottanut huumorin irti. ”Kuka vaihtaa kellon keittiöstä olohuoneeseen, kuka vie sen kamarista keittiöön”. Kun aina puhutaan kellojen siirtelystä, eihän siinä muuta tarvitse kuin viisareita siirtää, tai numeroita.  Onneksi nämä uudet kännykät ja monet muutkin digitaaliset, ovat jo niin ”viisaita”, ettei tarvitse tehdä mitään, vaan aamulla huomaa, että on oikeassa ajassa. 

Tulos maalauksen jälkeen: joka puolelta kaunis kynttilälyhty - kuin uutuuden päivinään...
Uusi maali pinnassa…

Mutta tuo lyhty, hiekkapaperi käyttöön ja suojausta pöydälle. Siinäkin taas tuosta sanomalehdestä on apua, hyvä suoja pöydälle.  Osan laseista, tarkemmin yhden, sain pois, muihin laseihin yritin maalarinteippiä laittaa. Maalikauppaan sitten vaan. En sitä halunnut enää valkoiseksi maalata, enkä mustaksi. Löysin sitten harmaan. Meriniitylle kun oli hiukan pitkä matka käveltäväksi, niin ajattelin tuolta Valurista katsoa, siellä kun on näitä kauppoja, joissa on ihan kaikkea, no ainakin melkein. Kaikkia muuta sieltä löytyy, paitsi ruokaa. Tai onhan siellä yksi kauppa, jossa sitäkin on.  Toisessa ei ollut, mutta siinä ”autoilijan” kaupassa löytyi sopiva vannemaali, metallilyhtyä kun maalaa. Kotona sitten viritin siihen lenkkiin narua, jonka laitoin pyykkinarulle roikkumaan, siinä oli hyvä spraymaalia ruiskuttaa.

Voi olla, että hiukan joutuu paikkaamaan tai sitten vaan saa olla.  Ainakin näyttää paremmalta. Kynttilä lyhdyn sisälle ja lyhty ulos.

...ja nyt lyhty palvelee taas, loistamalla valoaa ympäröivään pimeyteen ja ollen samalla rauhoittavaa katseltavaa.

Kynttiläterveisin        Sisko







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti