keskiviikko 16. tammikuuta 2019

Äidin ja pojan yhteinen harrastus


On se vaan jännä, miten geenit vaikuttavat. Eihän minun poikani ole koskaan nähnyt minun kirjoittavan tarinoita kynällä. Tarinoita olen kyllä lapsilleni kertonut käyttäen esimerkiksi satukirjoja. Pojat ovat sitten kertoneet äidille, mitä kuvissa on ja niistä on yhdessä keksitty satuja tai äiti on niitä kertonut.

Poikani on nyt neljäsluokkalainen. Kolmannella luokalla oli tehty kirjallisuusprojektia. Lapset saivat valita erilaisia kirjoja, joita lukea. Lisäksi piti kirjoittaa lukemastaan lyhyt esitelmä tai keksiä oma tarina. Yllättäen oma poikani keksi sen tarinan.

Luettuani tarinan en voinut kuin ihmetellä! Oliko sen tosiaan kirjoittanut oma, 10-vuotias poikani?! Käsittämättömän hyvin etenevä juoni, rikasta suomenkieltä ja vielä pitkä tarina. Pojan ainoa murhe oli, että tarina jäi kesken tilan loputtua. Ei kuulemma saanut kirjoittaa kuin yhden A4-sivun tietokoneella. No, tarinaahan on jatkettu tietenkin kotona vielä omalla ajallakin.

Mainitsin tässä taannoin, että äiti kirjoittaa myös tarinoita tällaiseen blogiin. Kysyin, olisiko pojallani kiinnostusta joskus kirjoittaa myös. Ja olihan hänellä! Tässä alla on 10-vuotiaan esikoiseni tarina Murre-koirasta. Nauttikaa, niin minäkin tein!
Tarina Murresta 

Olipa kerran Murre-niminen koira. Murre varasti kaikkien kavereiden luut. Murre sanoi: 

-         Onpa varastelu kivaa.

Sitten hän hautasi luut. Murre sanoi iloisesti:

-          Olenpa kekseliäs!

Murre laittoi pallon merkiksi, että luut ovat siellä. Hän heitti ylimääräiset mullat vahingossa autoon, joka oli täynnä multaa. Murre hoksasi, että autossa oli yksi luu. Murre katsoi autoon. Sitten hän alkoi panikoida ja huusi:

-         Voi ei! Apua! Autossa on yksi luu!

Lopulta luu oli kaatopaikalla.

Päivi











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti