keskiviikko 26. syyskuuta 2018

Junalla ja bussilla

Olen tässä jokusen kerran matkustellut Turkuun junalla viimeisten vuosien aikana. Jotenkin olen vaan tykännyt junasta, kun on niin nopea, puoli tuntia, niin olet Salon asemalta Turun asemalla


Maisemia nyt ei ehdi junasta niin paljoa seurata, kun menee välillä 150 km/tunnissa. Matkalla on pari tunneliakin, ovat melkein heti Salosta lähdettäessä.  Junalippuja eivät enää ihmiset myy asemalla, vain kylmä automaatti asemalla. Turun asemallakin on paljon myyntiä supistettu. Mieluummin asioisin henkilön kanssa näissäkin asioissa.  Olenkin sitten ottanut tavakseni ostaa lipun netistä, tulee suoraan puhelimeen, varoiksi tietysti pitää printata lippu, jos vaikka kännykkä simahtaa kesken kaiken tms. Useimmiten konduktööri ehtii tarkistaa lipun, mutta muutamia kertoja on ollut, ettei on kukaan tarkistanut.

Tuolla taustalla on Märyssä olevat tuulimyllyt. Niitä ei kyllä pahemmin kuvassa näy. Mutta näitä maisemia on junasta kiva katsella, Peltomaisemaa ja eri vihreiden sävyjä näin kesällä, talvella on lunta, jos on.

Nyt tulinkin bussilla takaisin, kun olisin joutunut odottamaan seuraavaa junaa pari tuntia, ja linja-auto lähti sopivasti. Sattui olemaan vielä paikallisen bussiyhtiön auto ja oli kyllä todella ystävällinen kuski. Oli kielitaitoinenkin, kaikki matkustajat saivat hienosti palvelua, ”Lontoon”  murteellakin sujuvasti.

Näin autottomana on ihan mukavaa, kun on näitä julkisia kulkuneuvoja. Vähentyneet ovat jo monelta syrjäkulmalta, saa sitten nähdä miksi tämä hyväksi todettu taksijärjestelmä vielä menee. Muualta päin on kuullut, että huonoksi, mutta katsotaan, sanoi lääkäri.




Kuvissa kallioleikkauksia matkan varrella ja kuskin selän takana istuessa, Paimion liittymään tullaan. Joissain kohdissa on kallioleikkauksia valaistu iltasella.

Matkustaja  Sisko













Ei kommentteja:

Lähetä kommentti