keskiviikko 18. heinäkuuta 2018

Ja sitten me naurettiin


Naurujooga, mitä se on? Päätin ottaa siitä selvää, kun Sytyssä järjestettiin yksi toimintatorstaina Naurujooga tunti.

Ensin  kurssin  vetäjä   kertoi, että nauru on hyvästä, eli tarvitsemme siihen lihaksiamme.  Ei se ole totista torvensoittajan hommaa. Sitä on myös tieteellisesti tutkittu ja todistettu sen  tuovan  hyvää sekä henkisesti, että ruumiillisesti. Stressihormonitaso laskee, verenpainekin putoaa, Pallealihaksesta lähtee ” hytkyminen” ja se hieroo samalla  sisäelimiä.  Kokonaisvaikutus on siis positiivinen.

Jopa sairaaloissa on tutkittu, miksi hyväntuulinen potilas paranee nopeammin kuin se ” totinen torvensoittaja”.  Hän ei tarvinnut kipulääkettä niin paljoa.  Ja sekin on hyvä asia, koska eihän ne lääkkeet ikinä ole hyvästä.

Nauraessa tarvitsemme noin 300 lihasta, ja 10 minuutin yhtämittainen nauraminen on kuulemma kuluttanut samanverran kuin 40 minuutin reipas kävely. Tietysi kävelemisessä tulee eritavalla ihakset käyttöön, mutta vaikutus sama.

Nauramista kannattaa harjoittaa  paljon, onhan se taito opittu jo noin puolen vuoden iässä ekoja kertoja, kun nauramme.

Leikimme tänään, että otimme ”suuren pallon” koppiin ja heittelimme sitä toinen toisillemme. Välillä se oli nuppineula, tiiliskivi, höyhen ja kissanpoikakin. No viimeksi tuli 100 €;n seteli, oli mun vuoro heittää, mutta mä laitoinkin sen taskuuni. Eihän nyt satasta heitetä pois.  No nauramiseksi se meni ja nämähän olisvat siis kuvitteellisia ”heittokaluja”.

Jos on unen kanssa ongelmia, kannattaa nauraa 3 minuuttia sängyssä, niin jopa nukuttaa, (tätä ei ole tieteellisesti todistettu) sitä en tiedä kuin vahvat seinät on asunnoissa, ettei naapuri ala soittamaan johonkin.

Ja eikun nauretaan taas    Sisko



 
Hahahhaahhhahaaa Hihihiihi hahhahah…













Ei kommentteja:

Lähetä kommentti