keskiviikko 7. maaliskuuta 2018

Kahvipussiaskartelua

Salon Diabetes ry ja Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen Salon Seudun Paikallisosasto ovat yhteistyössä tarjonneet jäsenilleen kahvipussiaskartelua Palveluasema Salo-Karinassa.

Kiinnostus kahvipussiaskarteluun heräsi 2013 ja toiminta käynnistyi 2015, menossa on siten jo viides vuosi, tänä aikana on saatu aikaiseksi lukuisa määrä erilaisia kauppakasseja, koruja, veistoksia, tablettilaukkuja, käsilaukkuja ym. 

Vuosien saatossa on saatu valmista, aikaa ja vaivaa on nähty.

Toiminnassa on ollut mukana melkein koko ajan samat 10 - 12 kahvipussinäpertelijää. Käytettävissä oleva tila rajoittaa osallistuvien määrää, mutta muutama voitaneen ottaa mukaan. Mukaan haluavan tulee olla jommankumman alussa mainitun yhdistyksen jäsen. Askartelu vaatii hyvät sormet ja joissa on vetovoimaa. (Lähempiä tietoja antaa Terttu Ståhlberg, 050 339 5286). 


Käsilaukku

Kahvipussiaskartelussa voidaan käyttää hyödyksi kaikkia kahvipusseja.  Askartelussa on paljon erilaisia tekniikoita, joita voi soveltaa erilaisiin tuotteisiin. Pusseja voi tehdä esimerkiksi punomalla tai hakaketjutekniikalla. Tuotteen ulkonäköön voi vaikuttaa myös siten, että valitsee käyttämistään kahvipusseista vain tietyt kohdat käyttöön. Käyttämättömät osat sitten tulevat taas seuraavassa työssä käyttöön. Kassin tekemiseen on voitu käyttää jopa 400 – 500 kahvipussia.
Kahvipusseista tehtyä taittelutekniikalla vaikkapa joutsenveistoksia.

Kahvipusseista ei siis enää tehdä pelkästään kauppakasseja, vaan taitojen karttuessa kahvipussit muotoutuvat kipoiksi, kannellisiksi arkuiksi, hedelmävadeiksi, koruiksi tai tablettilaukuiksi yms. ja jopa joutsenveistoksiksi. Ei uskoisi, että nekin on tehty kahvipusseista.
Tällaistakin syntyy kahvipusseista!

Ongelmana on se, että kahvipussien ulkoasu voi muuttua jopa kahden vuoden välein. Tästä syystä on hyvä kerätä pusseja varastoon. Jos haluat lahjoittaa niitä, ota yhteys 050 339 5286.

Tablettilaukku, jossa on jopa vetoketju

Teksti ja kuvat Pentti Laitala

Lisää kuvia monenlaisista lopputuloksista
löytyy myös Salon Diabetesyhdistyksen facebookista:

1 kommentti:

  1. Eija-Riitta10:05

    Ihanat, taitavat ja idearikkaat ihmiset asialla! Upeita tuotoksia! Ja kuinka paljon näitä tehdessä onkaan siinä sivussa parannettu maailmaa. Ainakin uskon niin tapahtuneen.

    VastaaPoista