keskiviikko 23. tammikuuta 2019

Pakkasyön unelma


Herään aamuyöstä, ulkona on yli 20 astetta pakkasta. Näen sieluni silmin valkoiset hanget, joihin kuutamo luo valoaan ja varjoaan. Upean näköistä, suorastaan kylmän näköistä! Sinertävä hohde loistaa pimeässä.



Sängyssä maatessa mietin, kuinka lumi narisee kengissä. Ääni on toisille juuri se talven ääni, minulle se tuottaa vaikeuksia. Kylmät väreet menevät selkäpiissä ja hampaissa vihloo. Silti se on pakkaseen ja talveen kuuluva ääni.

Makaan lämpimässä pesässä sängyssäni ja pohdin, että kyllä sentään on ihmisen hyvä olla. Lämmin untuvatäkki takaa lämmön, oma rakas vieressä takaa turvallisuuden ja hiljaisuus ympärillä luo kiireettömän olon. On siis hyvä olla, vaikka olenkin aamuyöstä hereillä ja se kostautuu päivän mittaan.

Talven tuntu saa mielen palaamaan lapsuuteen ja sen pakkaspäiviin. Silloin ei pakkasyönä unelmoitu, vaan nukuttiin väsyneenä päivän touhuista. Oli tehty lumilinnoja, leikitty lumisotaa, ryömitty lakana päällä hangessa vakoilemassa isoveljen riiuureissuja, laskettu pulkalla, hiihdetty, luisteltu, lasketeltu, kelkkailtu… Tehty kaikkea sitä, mitä vain talvella voi tehdä!

Aikuisena, valvoessani pakkasyössä mietin, kuinka helppoa on olla, kun on keskuslämmitys. Ei tarvitse herätä aamulla sytyttämään tulia hellaan, ellei halua. Lämmintä vettä tulee suihkusta ja vessakin on sisällä.

Pakkasyönä huomaan unelmoivani lämpimistä asioista: omasta rakkaasta vierelläni, untuvatäkistä, takkatulesta, lämpimistä lasten vartaloista kainalossani, ihanista villasukista. Kyllä elämä on ihanaa!
                                                Päivi











1 kommentti:

  1. Lumi narisee juu, hienoa kun on talvi ja ne 3 muuta vuodenaikaa

    VastaaPoista