lauantai 8. syyskuuta 2018

Me kävimme syömässä Keppanakellarissa


On olemassa ravintoloita, joihin mennään syömään pitkienkin matkojen takaa. Keppanakellari on Liesjärvellä Tammelassa. Salosta tunnin matkan päässä.

Ravintola Keppana Kellari
– korven kauneutta, erämaan eksotiikkaa
Keppana Kellarin toiminnan alkamisesta tuli syksyllä 2017 kuluneeksi 25 vuotta.
Alun perin tilan omien mökkiläisten elintarviketarpeeseen perustetusta pienestä kioskista on kasvanut näihin päiviin mennessä paikkansa vakiinnuttanut metsäravintola, joka lienee kuuluisin niin laajasta juomavalikoi-mastaan, humoristisesta ruokalistastaan kuin persoonallisesta ja ainutlaatuisesta miljööstään.
Meillä myynnissä myös pieniä, vaihtelevia eriä Someron Palvin tuotteita, omaa säilykettä Raavasta, oma lehti Zabuska sekä keväästä 2018 alkaen ulosmyyntiluvat juomille, joiden tilavuusprosentti on enintään 5,5 prosenttia (klo 21 saakka).

Yläkerrassa sunnuntaisin ja tai satunnaisesti Minikirppis, lapsille pihapiirissä suuri leikkipuisto.

Alueella sijaitsevia mökkejä vuokrataan pääasiassa viikoksi ja viikonlopuksi, mutta myös muut ajat mahdollisia, kysy lisää henkilökunnalta :o).
(Teksti Keppanan nettisivulta)

Ystäväni kysyi kevättalvella, tiedänkö ravintolan, olenko ehkä käynyt siellä. Tiesin paikan ja olen Vihdissä asuessani käynyt siellä montakin kertaa. Sovimme silloin, että kesällä menemme sinne syömään. Sovimme jo päivämääränkin, mutta kesä yllätti meidät. Ei haluttanut lähteä autoon istumaan 34 asteen helteellä. Siirsimme matkan ajankohtaa viileämpään säähän. Vihdoin säätila muuttui normaaliin Suomen kesäsäähän ja sovimme uuden päivämäärän sekä pyysimme pari henkilöä liittymään mukaan ja tutustumaan heillekin uuteen paikkaan.

Matkaan lähdettiin aamupäivällä hyvissä ajoin. Pysähdyimme Kasvihuoneilmiössä 110-tien varrella. Siellä riittää aina ihmettelemistä. Niin nytkin, niin paljon kaikenlaista tavaraa mitä ilman pärjää elämässä hyvin. Jotain pientä pitää kuitenkin aina ostaa, niin nytkin. Mukaan lähti korttipakka, jossa kuvituksena on 55 eri Suomessa esiintyvää kalalajia. Annan sen pienille pojille, jotta tietävät, mitä kaikkea voi ongenkoukkuun tarttua.

Matka jatkui Leppäkorven tienhaarasta vasemmalle, edelleen Hyönölän kautta Pusulan kirkolle. Sieltä kaunista maaseutua ihaillen Kärkölän kylään ja 2-tien yli. Pieni matka vielä ja olimme perillä.



Keppana Kellari on persoonallinen maalaisravintola kauniin luonnon keskellä Tammelan Liesjärvellä.

Vuodesta 1992 toiminut perheyritys tarjoaa elämyksellisen sijaintinsa sekä miljöönsä lisäksi mm. kylän laajimman juomavalikoiman, ruhtinaallisia ruoka-annoksia sekä kodikkaita loma-asuntoja.

Ravintola sekä suurin osa mökeistämme sijaitsevat Tammelan kunnassa, Liesjärven kylässä, Herttua-järven läheisyydessä. Meille ajelee pääkaupunkiseudulta tunnissa, olemme myös motoristeihin vetoavan reitin varrella. Lapsiperheille pihapiirissä suuri leikkipuisto, sisätiloissa nostalgian nälkäisille monenmoista ihmeteltävää.

Meillä on ulosmyyntiluvat, lisäksi pientä valikoimaa esim. elintarvikkeita yms.

Keppana Kellari on keväisin ja syksyisin viikonloppupaikka, kesäaikaan olemme avoinna joka päivä. Loma-asunnot toimivat ympärivuotisesti.

POIKETKAAHAN HÄMÄRIKKÖÖN – ja muistakaa että näin sosiaalisen median aikakaudellakin, paras tapa varmistaa aukiolot on soittamalla :o)
(Keppanan sivulta lainattu teksti.)

Ihmettelimme ravintolan pihapiiriä, viime vierailuni jälkeen oli rakennettu lapsille leikkialue. Sisällä tilasimme ja maksoimme ruuat. Minulle tuli karitsanlihasta kääryleitä tykötarpeineen. Ystäväni tilasivat leikkeet, yhdelle seurueesta tuli kermassa haudutettua kuhaa. Ruokaa odotellessa ei aika käynyt pitkäksi. Olimmehan kaikki tuttuja jo ennestään ja kesätauon jälkeen oli mukavaa vaihtaa kuulumisia. Kaikki tuntuivat juttujen perusteella olevan koiraihmisiä, joten koirajutuissa riitti puhuttavaa. 


Ruoka-annokset tuotiin pöytään, hyvää perusruokaa. Raaka-aineet olivat tunnistettavissa, ei mitään liiaksi laitettua tai monimutkikasta, vaan todella hyvää perusruokaa ja sitä oli lautasella riittävästi. Jutustelu hieman vaimeni, kun jokainen keskittyi lautaseensa. Vaihdoimme mielipiteitä jokaisen annoksesta. Jokainen oli tyytyväinen valitsemaansa annokseen. Mietimme sitten, juommeko kahvit jälkiruuaksi. Tässä kyseisessä ravintolassa laskutetaan kaikesta erikseen, joten kahvi ei sisälly ruuan hintaa. Päätimme siirtyä kahville Somerolle.

Siirryimme taas autoon ja käännyimme 2-tietä Forssaan päin. Letkun kylän kautta ajoimme maaseutua ja leikkuupuimureita ihaillen Somerolle Cafe Roseen. Tilasimme kahvit ja punaherukka-piirakat. Maistuvien päiväkahvien jälkeen olikin jo paluun aika kotiin Saloon. Meillä oli ollut ystävien kesken hauska päivä yhdessäolon, hyvän ruuan ja kahvin merkeissä. Ravintolan seinällä oli kartta, johon sai laittaa nuppineulan siihen kohtaan missä asui. Salon kohdalla oli jo monta nuppineulaa, joten meidän ei tarvinnut lisätä. Suosittelen kyseistä ravintolaa jokaiselle. Siellä on nähtävää ja koettavaa hyvän ruuan lisäksi.
Eila















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti