perjantai 12. marraskuuta 2021

Pinkki penkki #TykkääTurkulaisestaKoiran kanssa lenkillä törmättiin pinkkiin penkkiin, jossa olisi mahdollisuus kuulumisien vaihtoon. Mielenkiinto heräsi. Mikä tämä juttu on? Korona-aikana eteenkin tuotti iloa, että joku on keksinyt yksinäisille juttukaveria kaipaavalle mukavan tavan kohdata ihmisiä. 

Penkillä ei kyllä harmikseni istunut ketään, mutta ajatuksena loisto juttu. Yksinäisyys kun on nykypäivänä todella huolestuttavasti lisääntynyt ja tämä koronaepidemia on vaan synkistänyt tilastoja. Kuten Helsinki Mission -sloganissa sanottiin ”yksinäisyyteen voi kuolla” ja se on niin totta. 

Minä olen siitä onnellisessa asemassa, että rakkaita on ympärillä runsaasti, mutta tilanne voisi olla toisinkin. Ja aina ympärillä olevat läheiset ihmisetkään eivät auta, jos kukaan ei koskaan pysähdy ja ole aidosti kiinnostunut, mitä sinulle kuuluu.

Voit olla jopa parisuhteessa eläessä yksinäinen. Joskus joku asiakkaani sanoi, että vaikka tupa olisi täynnä lapsia ja lapsenlapsia ties kuinka monessa polvessa, saattaa kohtaaminen jäädä tapahtumatta. Jos vieraat vain höpöttävät omia asioitaan ja ovat jo tullessaan kertoneet, että on kiire ja pikaisesti vain tultiin käymään. Tällä ”pikaisella ” kyläilyreissulla sitten ei kukaan vaivaudu kysymään, mitä mummolle kuuluu?

Jotenkin tämä penkki toi toivoa siitä, että ihmiset edelleen välittävät toisistaan ja ehtivät hetkeksi pysähtyä, vaikka ventovieraankin kanssa, juttelemaan.

Otetaanhan läheiset lähelle ja kuunnellaan, mitä heille kuuluu.


                                                                                                                                                Minna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti