tiistai 23. marraskuuta 2021

Ammattijärjestäjän jälkeen kuolinsiivous 

 

kuva kädestä joka pitää siivouskäsine kädessään puhdistusainepulloa


Oletkos koskaan ollut ammattijärjestäjän luennolla tai jopa hänen asiakkaanaan? Minä olen ollut parilla luennolla. On mielenkiintoista huomata, että itsekin on saanut varastonsa täyteen tavaraa, vaikkei hamstraaja olekaan. Vai onko sittenkin?  

Minut herätti ajattelemaan se, että tarvitsenko todella kaikkea, mitä minulla on. Olen usein aloittanut siivouksen ja jopa järjestänyt tavarat siististi. En koskaan ole miettinyt, mitä tavaroita säilytän.  

Ammattijärjestäjä antoi ohjeen, että aloita jostain pienestä hommasta. Yhden laatikonkin siivoaminen riittää. Se on alku!  

Menin vaatehuoneeseeni, johon hädin tuskin mahtui sisälle. Tyhjensin yhden hyllyn. Siis yhden ainoan hyllyn!  

Kulutin sen parissa yli 3 tuntia. Kyllä, yli 3 tuntia! Kävin joka ikisen tavaran yksitellen läpi. Tarvitsenko tätä? Koska olen viimeksi käyttänyt sitä? Onko se rikki? Onko se oikeassa paikassa?  

Esitin jokaisen tavaran kohdalla nämä kysymykset. Vastauksen jälkeen kasasin tavaroita eri pinoihin.  

En heittänyt kaikkea pois, mutta ensimmäiselle hyllylle jäi tungoksen sijaan vain yksi laatikko tavaraa. Ja kyllä, säästin jopa muistoja, kuten aviopuolisoni ensimmäiset vauvatossut ja meidän molempien ylioppilaslakit. Muistojen laatikosta löytyy myös ihana, puinen palapeli 1970-luvulta. Se on kauniisti maalattu ja oikea taideteos!  

Siivoustyö on jatkunut hitaasti ja se jatkuu edelleen. Avustajalleni sanoin, että tämän kokoisen talon läpikäymiseen menee vähintään vuosi. Ette ehkä usko, mutta vaatehuonetta on nyt siivottu 4 kertaa yhteensä noin 15 tuntia.  

Olen vienyt kierrätyskeskukseen 3 jätesäkillistä ja 2 isoa pahvilaatikollista tavaraa sekä heittänyt yhden isohkon muovikassillisen tavaraa roskikseen. Lisäksi olen tehnyt arpajaisvoittolöytöjä useamman euron edestä.  

Työ on hidasta, mutta palkitsevaa! Palokuorma ja sitä myötä turvallisuus kotona paranee, olo kevenee, kun tavarat saa vietyä pois ja vaatehuoneessa on tilaa. Isäntä totesi eräänä päivänä, että onko meidän vaatehuone aina ollut näin iso ja valoisa?  

Suosittelen siivouksen tekemistä! Aseta itsellesi vain pieniä tavoitteita ja nauti, kun saavutat tavoitteesi. Vaatehuoneemme ei ole vieläkään kokonaan siivottu, vaikka siivouksen aloittamisesta on kulunut jo 3 viikkoa. Hiljaa hyvä tulee!  

Päivi  


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti