perjantai 14. toukokuuta 2021

Ruuanlaiton vaikeudesta

Mitä tänään syötäisiin? Tämän kysymyksen kuulee usein ja monilta. On vaikea miettiä, miten ruokahuolto parhaiten toimisi. Itse olen ratkaissut asian tekemällä erilaisia ruokalistoja useamman kappaleen.


Muistilista: mitä tänään syötäisiin? valittuna lounas, välipala ja päivällinen


Minulla on olemassa ruokalista, jossa on lounas, välipala ja päivällinen. Minulla on sellainenkin lista, jossa on vain lounas ja päivällinen sekä vielä yksi lista yhdelle ruoalle. Tuota yhden ruoan listaa käytän yleensä kesäaikana.

Koulun ruokalista pyörii kuuden viikon välein. Niin olen yrittänyt omanikin ajoittaa. Ensin on tarkistettava, mitä koulun lista tarjoaa, ettei kotona ole samalla viikolla samaa ruokaa, ainakaan samana päivänä.

Olen yrittänyt tehdä ruokalistoja moneen makuun. Sieltä löytyy kaikkien herkkuruokia sekä myös niitä, jotka eivät ihan jokaiselle yhtä hyvin maistu. Tärkeää on kuitenkin oppia syömään erilaista ruokaa. Aina ei voi saada herkkuruokaansa ja toistenkin pitää saada omaa herkkuruokaansa.

Olen laittanut listalle niin kanaa, kalaa, lihaa kuin kasvisruokiakin. Meillä syödään paljon keittoja ja laatikoita. Ne ovat edullista ruokaa, jota on helppo tehdä.

Olisipa kiva, että sinä jakaisit oman perheesi suosikkiruoan! Siitä saisi helposti jokainen tämän ruokahuollon ongelman kanssa painiva uusia ajatuksia. Mitä helppoa arkiruokaa teillä tehdään?

Jos aihe kiinnostaa, voisin jopa julkaista muutaman hyvän vinkin jossain tulevassa postauksessa. Nyt se on teistä, lukijat, kiinni!


Igorin kana



 Tämä on ohje, joka on kiertänyt jo vuosia internetissä. Se on saanut     suuren suosion, eikä ihme! Ruoka on erittäin riittoisa, helppo tehdä ja     edullinen. Eri ikäiset syöjät pitävät siitä.

Tarvitset Igorin kanaan 800 g kanan fileitä, 1 punaisen ja 1 keltaisen paprikan suikaloituna, 2 isoa sipulia kuutioituna, 3 valkosipulin kynttä pilkottuna, 70 g tomaattipyreetä, 1 rkl sokeria, 2 tl suolaa, mustapippuria myllystä, 2 dl kanalientä, 350 g smetanaa ja kourallisen persiljaa revittynä. Puolet persiljasta laitetaan ennen uuniin laittoa ja loput koristeeksi. Halutessasi voit lisätä 1 kuutioidun maustekurkun. Ripottele se juuri ennen uuniin menoa koko komeuden päälle.


Lautasellinen Igorin kanaa



Kuullota pannussa paprikat ja sipulit. Lisää joukkoon tomaattipyree, suola, sokeri, pippuri, persilja ja kanaliemi. Lisää smetana joukkoon ja sekoita. Anna kastikkeen saostua muutama minuutti. Paista kanan fileet nopeasti kuumalla pannulla niin, että pinta saa kauniin värin. Asettele fileet vuokaan ja kaada kastike fileiden päälle niin, että ne peittyvät. Ripottele maustekurkku sekä persilja. Laita uuniin 175 asteeseen, noin 30 minuutiksi. Maistuu niin pastan, perunan kuin riisinkin kaverina.

Hyvää ruokahalua!

Päivi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti