Koulun ruokalista pyörii kuuden viikon välein. Niin olen yrittänyt omanikin ajoittaa. Ensin on tarkistettava, mitä koulun lista tarjoaa, ettei kotona ole samalla viikolla samaa ruokaa, ainakaan samana päivänä.
Olen yrittänyt tehdä ruokalistoja moneen makuun. Sieltä löytyy kaikkien herkkuruokia sekä myös niitä, jotka eivät ihan jokaiselle yhtä hyvin maistu. Tärkeää on kuitenkin oppia syömään erilaista ruokaa. Aina ei voi saada herkkuruokaansa ja toistenkin pitää saada omaa herkkuruokaansa.
Olen laittanut listalle niin kanaa, kalaa, lihaa kuin kasvisruokiakin. Meillä syödään paljon keittoja ja laatikoita. Ne ovat edullista ruokaa, jota on helppo tehdä.
Olisipa kiva, että sinä jakaisit oman perheesi suosikkiruoan! Siitä saisi helposti jokainen tämän ruokahuollon ongelman kanssa painiva uusia ajatuksia. Mitä helppoa arkiruokaa teillä tehdään?
Jos aihe kiinnostaa, voisin jopa julkaista muutaman hyvän vinkin jossain tulevassa postauksessa. Nyt se on teistä, lukijat, kiinni!
Igorin
kana
Tämä on ohje, joka on kiertänyt jo vuosia internetissä. Se on saanut suuren suosion, eikä ihme! Ruoka on erittäin riittoisa, helppo tehdä ja edullinen. Eri ikäiset syöjät pitävät siitä.
Tarvitset
Igorin kanaan 800 g kanan fileitä, 1 punaisen ja 1 keltaisen paprikan
suikaloituna, 2 isoa sipulia kuutioituna, 3 valkosipulin kynttä pilkottuna, 70
g tomaattipyreetä, 1 rkl sokeria, 2 tl suolaa, mustapippuria myllystä, 2 dl
kanalientä, 350 g smetanaa ja kourallisen persiljaa revittynä. Puolet
persiljasta laitetaan ennen uuniin laittoa ja loput koristeeksi. Halutessasi
voit lisätä 1 kuutioidun maustekurkun. Ripottele se juuri ennen uuniin menoa
koko komeuden päälle.
Kuullota pannussa paprikat ja sipulit. Lisää joukkoon tomaattipyree, suola, sokeri, pippuri, persilja ja kanaliemi. Lisää smetana joukkoon ja sekoita. Anna kastikkeen saostua muutama minuutti. Paista kanan fileet nopeasti kuumalla pannulla niin, että pinta saa kauniin värin. Asettele fileet vuokaan ja kaada kastike fileiden päälle niin, että ne peittyvät. Ripottele maustekurkku sekä persilja. Laita uuniin 175 asteeseen, noin 30 minuutiksi. Maistuu niin pastan, perunan kuin riisinkin kaverina.
Hyvää ruokahalua!
Päivi
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti