keskiviikko 14. tammikuuta 2015

Maailmanmatkalla Aasiassa osa 5

Kampodza

Rajamuodollisuudet hoituivat ripeästi, heti kun aseman päällikkö, tuli päiväuniltaan, ja rupesi antamaan alaisilleen toimintaohjeita. Kampodza on tullut kuuluisaksi, hirmuhallinnasta (punakhmerit), joka siellä vallitsi paljon ennen meidän tuloa.

Ensimmäinen kohteemme oli Angor Wat, temppelialue, jonka temppelit kuitenkin olivat hajotettu, hirmuhallinnon jälkiä näkyi heti maahan tultua.

Sihanoukville siellä yövyimme, koska autosta hajosi iskunvaimentimen kiinnike. Kippari sai jostain järjestettyä paikallisen autoinsinöörin hitsaamaan rikkoutunutta kohtaa, jälkeenpäin totesimme, että meistä jokainen olisi pystynyt samaan tulokseen, niillä työkaluilla.

     
Minulla on tapana, uuteen ryhmään tutustuakseni, testata myöskin rehellisyyttä, tämä ryhmä sai kokeilussani todellakin huonon arvosanan.                                                     

Jätin pöydälle 5riel (KHR) rahan (5 senttiä) ja menin käymään vessassa, raha oli hävinnyt, eikä kukaan ollut tietävinään mitään, joten se siitä ryhmähengestä.

Kävimme myöskin paikallisilla markkinoilla, siellä olivat työkalut, vaatteet ja sianpäät sulassa sovussa 30c lämpötilassa, mitähän se liha mahtoi olla iltapäivällä?

Pääkaupunki Phnom Penh oli kaupunki, joka aikanaan tyhjennettiin, ja asukkaat joko tapettiin tai lähetettiin keskitysleirille. (Minä en voinut mennä katsomaan keskitysleiriä, olen sellaisen kokenut Puolassa, natsien Auschwitz leirin, täällä oli kuulemma vielä epäinhimillisempää.)


Kippari järjesti meille ohjelmaa, saimme vartioida linja-autoa, koska viimeksi siitä vietiin akut 10 minuutissa. Nyt ei viety, vaikka ympärillämme pyöri enemmän ja vähemmän kauniita houkutuslintuja.

Ennen poistumistamme Kampodzasta linja-auto hyytyi maaseudulla pienen kylän eteen, syynä tukkeutunut suodatin, heille taisi alkaa uusi ajanlasku vierailustamme, senverran outoa porukkaa olimme.

Kampodzan ja Laosin raja oli kuin markkinapaikka, porukkaa tuli ja meni eikä rajamuodollisuuksilla tuntunut olevan niin väliä, me kyllä jouduimme tullijonoon, siitäkin selvittiin, aikaa kyllä kului.

JUPE

JK. seuraavaksi palataan Thaimaan ja Kiinan rajalle, jos haluaisitte tietää miksi emme menneet rajan yli Laosista, teidän pitäisi ottaa yhteys auton kippariin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti