lauantai 28. huhtikuuta 2018

Kaikenmaailman keräilyä


Hei, melkein kaikkihan ovat jotain keränneet (oletettavasti ihmiskunta aloitti hengissä pysyttelemisen metsästäjä-keräilijöinä, että perinteitäkin on "painolastina"!). Joku kerää postimerkkejä, toinen kirjoja, joku kirjekuoria, tikku-askejakin, etc. Valikoimasta ei tule pulaa...

No, mä aloitin joskus kauan sitten keräämään tikkuaskeja, eikä mitä tahansa askeja, vaan niitä ”littanoita” joissa kansi tuli tikkujen päälle, tikkuja tais olla 20 kpl / aski, tai voiko sitä edes askiksi sanoa, en oikein tiedä mikskä kutsuis.

Joka tapauksessa tikkuja oli monen värisiä. Työpaikalla kun oli noita ulkomaalaisia, tuttuja toimittajia, polttivat siihen aikaan sitä tupakkaa, hyi kauheet. (Itsekin taisin silloin sauhutella, onneks olen kuitenkin päässyt eroon jo vuosikymmeniä sitten). No, heillä oli sitten jos jonkunkin hotellin mainosaskeja ja tottakai piti se pyytää ”parempaan talteen”.  Nyt kun noita katselin, jotenkin ovat vaan mukana pysyneet, vaikka muuttanut olen  jonkun kerran. Nyt olen kyllä kotona, enkä lähde. 

On Capitol Tokiju Hotel, Ravintola Cactus, Kurikka, Novotel Australia, The Landis, Taiwan, Postipankki mainosti silloin, että maksut maksutta ja saat lainaa (sen takia tais loppukin) Casbah Continental Boulevard Cafe, Mbabane Swaziland. Vanha KOP ja Salora ja Mobira. ym ym.  Olishan se kiva päästä kiertämään ja tutkimaan kaikki nuo paikat, ovatko vielä olemassa,  no yhdessä olen ollut, se jääköön arvailujen varaan, missä, sen verran annan vinkkiä, ettei Suomessa.


Jotkut asiat vaan säilyvät, kun eivät vie edes tilaa paljoa, Näitä tikkuaskeja on noin 100 kpl ja toinen mitä joskus keräilin, oli Cocktail tikkuja, näitä viinamerkkejä tms. Niitäkin on noin 150 kpl jäljellä, Jotkut tuli itsekin juotua, heh….


Joku voi tietysti katsoa, että turhuuksia, no niitähän ne ovat, mutta kiva niitä oli joskus kerätä…
Sisko

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti