perjantai 18. kesäkuuta 2021

Kesämekko

 
Mistä tietää katukuvassa, että kesä on tullut?

Naiset kaivavat kaapin uumenista mitä ihanimpia kesämekkoja. On lyhyttä, puolipitkää, pitkää, miniä ja Maxi-mekkoa. Kesä tuo mukanaan hulmuavat helmat, raikkaat värit ja kuosit sekä kevyet tuulessa liehuvat kankaat.

Sellaista vartalotyyppiä ei ole tehtykään, johon mekko ei sovi. Jokainen löytää oman suosikkinsa ja luottomekkonsa kesän menoihin. Mekot tuovat naisellisuuden esiin samalla tavalla kuin vanhankansan sanonta ”puku miehen tekee”.

Omasta kaapistakin löytyy mekkoa joka lähtöön, vaikka niiden käyttö on vielä harjoitteluasteella.

Lapsena rakastin vaaleanpunaista rimpsuhelmaista valkoisilla pilkuilla koristeltua kesämekkoani. Vuodet vierivät ja mekko kulki aina mukana. En halunnut luopua siitä ennen kuin se käytännössä muuttui paidaksi. Silloin eronhetki oli pakollinen.

Sen mekon kanssa oltiin juhlissa, kotosalla, kavereiden kassa kirmaamassa pihalla, marjametsässä, pellolla, navetassa, kiipeilemässä puissa ja välillä taisin helmoistani jäädä puunoksiin kiinni. Taitava mammani korjasi jokaisen repeämän rakkaudella. Mekko näki kaikenlaista ja oli todellakin ns. luottomekko.

Aikuisena mekot ovat olleet pääsääntöisesti vain minulla juhlissa päällä, mutta tänä kesänä ajattelin opetella pitämään mekkoja ns. arkivaatteenakin. Miksi niiden pitäisi roikkua henkarilla vaatekaapissa eikä päästä ulkoilemaan työvaatteeksi tai kahvila- ja terassiretkille?

Eli kesällä laitetaan helmat hulmuten ja nautitaan auringosta!

Kesäkelejä odotellessa😊

Minna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti