keskiviikko 24. toukokuuta 2017

Sillälailla sitten

Tämä hokema on meidän poikien uusi suosikki. Se tulee grillimaisterin mainoksesta. Mainoksessa mies on juuri tulossa pihvien kanssa ulos grillaamaan, kun alkaa sataa lunta. Mies tokaisee: sillälailla sitten!

Grillaaminen on jo aloitettu, satoi taikka paistoi. Meillä grillikausi alkoi vappuna. Odottaessani esikoistani grillikausi alkoi meillä jo maaliskuun lopussa, kun mieleni teki grillattua maissia. Muunlainen maissi ei kelvannut! Poika ei muuten syö maissia lainkaan… 
Tässä on nyt pohdittu uuden grillin hankintaa kesäksi. Tällä hetkellä meillä on hybridigrilli. Se tarkoittaa sitä, että siinä voidaan käyttää sekä kaasua että hiiliä. Kaasulla grillaaminen on nopeaa, hiilillä grillaamisesta saa kunnon maun grillattaviin. Mitä siis tehdä?

Kun tätä asiaa nyt on pyöritelty viikko jos toinenkin, isäntä alkaa kallistua tehokkaan kaasugrillin hankintaan. Lisäksi voi sitten kuulemma ostaa edullisen pallogrillin, jotta emäntä saa ne kaipaamansa aromit grillattaviin. Ei emäntä voi valittaa, kun ei itse grillaa. On kai totuteltava kaasugrillin tulosten makuelämyksiin.

Mikä on sinun suosituksesi grilliksi? Kerro perusteluineen, niin ehkä saan vielä isännän pään käännetyksi. Makoista kesää kaikille!

Päivi

4 kommenttia:

 1. Vähättelemättä grillien hyötykäytön edistäjien tuotepanostusta, olen tätä mieltä, että kyllähän niillä ulkoisilla(kin) olosuhteilla on merkittyksensä, mutta sisäinen (odotuksen) tunne ja omien mieltymyksien mukaiset ainevalinnat grillattaviksi, ovat NE tärkeämmät (mieliinpainuvan lopputuloksen luomiseksi muistoihimme)!

  VastaaPoista
 2. Eija-Riitta00:25

  Itseni kaltainen kärsimätön ihminen kallistuu kaasugrillin kannalle juurikin sen suht tasaisen tehon sekä nopeuden tähden. Toki myönnän, että makua hiilien kanssa tulee enemmän, mutta vaatii liikaa odottelua, hienosäätöä ja oikeaa hetkeä sopivine lämpöineen. Mutta eikös se ole pääasia, että on joku jolla grillata, koska kesä ilman grilliherkkuja on huijausta!

  VastaaPoista
 3. Kaasua komisaario Palmu. Saatta se oikea hiilillä käypä grilli olla hiemn turvallisempi. Tuo kaasu kun saa komisaari Palmunkin varpailleen.
  Tuli ja leimaus - pam! Tämän pamauksen suhteen on oltava varuillaan.
  Ohjeet pitää lukea huolellesisti,
  Tämä on jo toinen kaasugrilli jonka omistan lihaa polttaakseni. Mielestäni valmiin makkaran takia ei grematooria tarvitse hankkia. Paitsi silloin kun haluaa perheen ulos syömään - lumisateellakin.
  Oikeaa grillaamista on kuitenkin hiilillä tehtynä. Grillissä pitää olla hyvä säätövara, jotta ei tarvitse syödä palannutta tuotettta,palannut on suorastaan pahaa ja onko se edes niin terveellistäkään. Joskus oli muotia käyttää käpyjä grillissä. Tämä jäi koska todettiin niin epävarmalta taholta, että systeemi on myrkyllinen. Onko tutkittu juttu vai ei, mene ja tiedä!

  VastaaPoista
 4. Nykyään grillaan sähkögrillillä. Harvemmin lihaa, yleensä kärventyy makkaraa, mieluimmin maustettua bratwurstia. Välillä grillaan vihannesvartaita. Paras makumuisto on muikkujen halstraus mökillä. Siellä oli vanha pallogrilli ja asettelin muikut halsteriin. Sitten kävin vuolemassa leppälastuja ja lisäsin ne hiilien päälle ja pallogrillin kansi kiinni. Ne muikut olivat puoliksi halstrattu ja puoliksi savustettu ja maistuivat maailman parhailta muikuilta. Ei niitä jäänyt seuraavaan päivään lounaalle.

  VastaaPoista