keskiviikko 18. marraskuuta 2020

Yöllinen muurahaiskarhu

Illan pimetessä petiin hiipii alaston nainen, joka asettaa kasvoilleen uniapnealaitteen nenämaskin, vähän kuin tutin laittaisi nenäänsä. Hän asettuu itselleen mieluiseen asentoon, oikealle kyljelleen. Pään asettelu kestää aikansa, koska kanssaeläjiään ilahduttaakseen rouva on päättänyt, illan suihkun jälkeen, laittaa päähänsä pötkylät, joilla hän saa ilmaiseksi upeat kiharat aamuksi. 

Ennen pääsyään unten maille, rouvan hermot ovat pettää. Kauneuden vuoksi on kärsittävä ja pötkylöiden vuoksi sitä hemmetin uniapnealaitteen kuminauhaa on vaikea saada laitetuksi pään yli. Selitän vähän rouvan puolesta kuminauha-asiaa. 

Kuminauha lähtee silikonisesta maskista, joka asennetaan nenään. Kuminauhoja on itse asiassa kaksi, joista toinen menee niskaan ja toinen jää hiusrajaan otsan puolelle.

Yritäpä laittaa tätä kyseistä kuminauhaa, kun päässäsi sojottaa lähes 10 solmussa olevaa pötkylää! Voin kertoa, että ei ole helppo homma tämä! Kuminauhat menevät pötkylöiden väliin, jäävät jumiin tai sotkeentuvat pötkylöihin ja hiuksiin. Kiroilua, hikeä ja kyyneliä… 

Kovaäänisen kiroilun päätteeksi päähän on pötkylöiden lisäksi asennettu nyt nenämaski. On aika etsiä päälle sopiva asento ja antaa unen tulla. 

Saduissa rouva nukkuisi hyvin ja heräisi aamulla kiharatukkaisena, hyvin levänneenä ja pirteänä. Kuinka käy oikeassa elämässä? Rouva herää jo muutaman tunnin unen jälkeen vessahätään. Rouva kiroilee, repii nenämaskiaan irti ja syöksyy helpottamaan oloaan. Taas alkaa, tällä kertaa tosin hiljainen, kiroilu nenämaskin takaisin saamiseksi. 

Onneksi rouva on rouva ja elänyt pitkään insinöörien varjossa. Jo kahden tällaisen kiroiluyön jälkeen rouva tajuaa, että maskin jatkona olevan letkun voi irrottaa uniapnealaitteesta. Ja kuinkas sitten kävikään? 

Seuraavan kerran halutessaan olla nättinä aamulla, rouva asettuu rauhallisin mielin nukkumaan. Yöllinen vessakäynti hoituukin seuraavana yönä helposti ottamalla letku mukaan vessaan. Rouva herää hätäänsä, menee vessaan letku nenästä roikkuen ja istuu tyynen rauhallisena asiallaan. Vessan ovi käy ja rouvan kuopus seisoo ovella silmät selällään: 

  • Äiti, miksi sä leikit yöllä muurahaiskarhua? 

Muurahaiskarhu, hauskassa istuvassa asennossa, läheltä kuvattuna.

No niin, onneksi lapsi ei saanut enemmän traumoja. Nykyään rouvan käydessä yöllä vessassa pötköt päässään, hän heittää uniapnealaitteen letkun selän puolelle. Onneksi se on sen verran lyhyt, ettei osu pönttöön selän puolelta. Näinkin tämän rouvan tapauksessa olisi hyvinkin voinut käydä… 

                              Päivi




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti