lauantai 4. tammikuuta 2020

Kyllä kissa tietää!


Kellojen siirto on yksinkertaisuudestaan huolimatta moneen vaikuttava asia, eikä vähiten kissoihin. Kissojen mielestä aamupala-aika on silloin kun yleensä ollaan herätty, ei todellakaan vasta silloin tunnin päästä, kun kotiorja suvaitsee nousta. Koska muonasäkki ei tipahda taivaasta, kotiorjan on pysyttävä työkykyisenä myös kodin ulkopuolella. Siispä arvon herroja kouluttamaan! 

Jos havahtuu hereille, kun kissat aloittavat aamuelämän, pitää vain maata tiukasti peiton alla ja teeskennellä tuhisevansa syvässä unessa. Ei saa menettää hermojaan, kun kuulee kissaväen vaihtavan astetta järeämpiin keinoihin. Näihin kuuluvat mm. sohvan höykyttäminen, kilpajuoksu eteisestä olohuoneeseen ja takaisin sekä barbinukkejen vaatteiden penkominen. Peiton alta pilkottavan hiustupsun puhdistaminen kissamaisen karheasti vaatii sitkeyttä, mutta siitäkin on kohtalaisesti selvitty. On kuitenkin yksi keino, jolloin pyjamanhousut repeävät ja sen toinen karvaherra tietää mainiosti – pomminvarma herätys on hypätä akvaarion päälle. Siinä ei auta kymmeneen laskeminen, ei millään, koska jalat ovat jo ponkaisseet sängystä ja kiidättävät unista haamua kissan perään. Ja kun kerran tuli noustua, voihan sitä samalla antaa hiukan murkinaa, jos vaikka saisi vielä hetken nukkua...

Piirroskuvassa kaksi mustaa kissaa tuijottelevat seinällä olevan kellon taulua.

Kissat haluavat kuitenkin esittää, että ihminen vetäisi pidemmän korren, joten viikkojen kuluessa ne alkavat rauhoittaa tahtia ja antavat kotiorjalle kaivattuja aamuhetken unia. Sitä alkaa ihan kuvitella, että on saanut opetettua misseille jotain. Puolen vuoden päästä herrat eivät korvaansa lotkauta, jos ruokakuppi kolisee väärään aikaan. Ehdotankin että ainakin kissaperheissä siirryttäisiin kesä- ja talviajan sijasta puoliaikaan. Puoli tuntia sinne tänne olisi paljon helpompi kotiorjan sisäiselle kellolle, eikä aikavyöhykkeiden sekoaminen haittaisi lainkaan jos kotivyöhykkeellä säilyisi rauha!                     
                 Auli




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti