keskiviikko 15. tammikuuta 2020

Curling

Hei, etsitkö mukavaa tekemistä?  Curling on yksi harrastus, jossa ei tarvita varusteita, muuta kuin sisäkengät, niin ja tietysti sisävaatteet.

Curlingin "pesä" eli maalialue.


Olemme oppineet Curling-pelistä, että siinä on niitä isoja kiekkoja – ”kiviä” – ja sitä pelataan jäällä. Kaikkihan tai ainakin jotkut muistamme M15 eli Markku Uusipaavalniemen, joka oli Suomen joukkueessa vuonna 2006, jolloin Suomi pääsi loppuotteluun Olympialaisissa, Torinossa. Peli huumaa täydensi Voitto Liukkonen, joka kertoi suoraan, että ”punainen pois pesästä ja oma siihen nänniin, sehän on kuin rakastajan kosketus tuo hellä saatto”. Googlesta löysin tuon lausekkeen. Lempinimen M15 hän sai tuosta pitkästä sukunimestään. Silloin tuli muutamia halleja ja kansa innostui pelaamaan, mutta hallit olivat harvassa, olisi pitänyt harrastaa jäällä. Nythän on halleja joka lähtöön, myös   pyörätuoli-Curlingiakin. Lähimmät hallit ovat Turussa ja Karjaalla.

Heittäjä on juuri irroittamassa otettaan kivestä, etualalla näkyvät liukumista ohjaavien harjaajien "työvälineet" (jäällä pelattaessa).

Mutta ei sitä ole pakko jäällä pelata. Meillä on sellainen matto lattialla ja ”kivet” ovat laakeroitujen rullien päällä ja paljon pienempiä, joita sitten vuoronperään työnnetään sitä sinistä keskusta rinkiä päin. 4 punaista ja 4 sinistä. Voittaja on se joka saa omat ”kivet” tai ”kiven” lähimmäs keskustaa.

Kivet vuoron lopputulosta laskettaessa - punainen lähempänä keskustaa ja he saavat yhden pisteen.

Meitä on nyt sellainen 4-6 henkilöä, joka kokoontuu keskiviikkoisin klo 12.00-13.30 Salon urheilutalolle pelailemaan. Peli on helppo oppia ja siinä on ”kiviä”, joita voi työntää käsillään taikka keppien kanssa. Ensin arvotaan kuka pelaa sinisissä ja kuka punaisissa ja peli alkakoon. Pelaamme 10 kierrosta ja kummalla on enempi pisteitä, on voittaja. Yleensä ehdimme kaksi peliä pelata. 
                                  Pelihuumaa  t. Sisko



1 kommentti: