lauantai 16. marraskuuta 2019

Valtaistuin


Kävi eräänä päivänä niin, että kun istuin sohvalle, jousi paukahti laminaattilattiaan. Koska sohvan kangas oli kulunut ja paikoin likainen, totesin sohvan olevan aikansa päässä. Poika vei sohvan viimeiselle matkalleen Korvenmäkeen.

Sitten seurasi monta iltaa netin selaamista. Sohvia ja nojatuoleja oli kaupan jos jonkinlaista. Mikään ei kuitenkaan innostanut niitä kotiin hankkimaan. Sisareni kanssa käytiin muutamassa kaupassa ihan livenä katselemassa, mutta ei löytynyt.

Menimme eräänä päivänä Helsingintien päässä Second hand -marketiin. Ja siellä se minua odotti. - Minun valtaistuimeni.

Jo hylätyksi joltakin joutanut, silmiini osunut tuoli kuvattuna huonokuntoisin pehmustein.

Päässäni alkoi syntyä mielikuvia, miten maalamalla ja verhoilemalla tuolin ilme muuttuu ja miten se sitten sopeutuu muuhun kalustukseen. Kuvasin tuolin ja lähetin kuva verhoilijalle. Hänellä oli sopiva kangas varastossa. Istuintyynytn saa irti, joten koko tuolia ei tarvinnut kuljettaa. Minulla oli hyvää aikaa maalata puuosat sillä välin, kun jousiosa sai uuden kankaan.


Maalin kävin ostamassa Prismasta. Siellä avulias nuori mies sävytti maalipurkin valitsemaani harmaan sävyllä. Kotona levitin aaltopahvin lattialle ja piti alkaa levittää pohjamaalia. Mutta yksi oleellinen asia olikin unohtunut. Minulla ei ollut sivellintä. Muistin, että kotona olisi ollut, vaan ei sitä silloin varastosta löytynyt. Jälkeenpäin kyllä löytyi valikoima siveltimiä varaston laatikosta. Seuraavana aamuna kävin Radiokirppiksellä ostamassa neljän siveltimen satsin hintaan 2.95€.

Tuoli sai uuden värin pintaan, uudet huopatyynyt jalkojen alle ja hienosti terenauhalla varustetun jousityynyn ja selkäpehmusteen. Tässä kelpaa talvi-iltoja istuskella lukien tai TV:tä katsellen.

Sama tuoli, uusin pehmustein ja verhoiltuna.

Eila

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti