keskiviikko 2. lokakuuta 2019

Apuvälineitä nämäkin

Muistan lapsuudestani, kun tätini tulivat käymään silloisen hulavanteen kanssa. Se oli kevyt ja riemun kirjava vanne, jota piti lantiolla pyörittää. Muistan, että siitä tapeltiin, kenen vuoro milloinkin on pitää vannetta hallussaan.
Mustalla pohjalla vanteen pyörimisliikettä kuvaavat kaaret.


Nyt keväällä tai alkukesästä oli uutinen, jossa kerrottiin tutkimuksesta, jossa hulavanteen pyörittäminen 15 min. vastaa 10000 askelta kävelyä. https://yle.fi/uutiset/3-10824293

Tuon uutisen jälkeen etsin tavarataloista ja urheilukaupoista hulavannetta, mutta kaikki myivät eioota. Päätin sitten etsiä nettikaupoista ja sieltä löytyi:

Hulavanne 1.2 kg, Fitnord, on lisäpainoilla varustettu hularengas, joka sopii hyvin päivittäiseen vannetreeniin. Tilasin ja odottelin pari viikkoa. Sitten sain tekstiviestin, jossa kerrottiin vanteen olevan noudettavissa K-market Enolan Smart-postissa. Kengät jalkaan ja avain mukaan ja eikun menoksi. Itellan auto oli vielä kaupan edessä, kun pääsin sinne. Paketti lokerosta ja paluu kotiin. Paketti auki ja vanne kasaan. Se oli paketissa kuutena palana. Kokosin vanteen ja nuoruuden muistoista nousi rytmi pyöritykseen. Ensin sain vain muutaman kerran vanteen pysymään ylhäällä, mutta pian alkoi tekniikka löytymään ja vanne pyörimään.

Ajan kuluessa on tullut hankittua kotiin erilasia kunnon ylläpitoon tarkoitettuja apuvälineitä. Joitain niistä käytän päivittäin, jotkut keräävät pölyä huoneen nurkassa. 6 kg kahvakuula ja vatsarulla ovat käytössä jatkuvasti. Nyt hulavanne uutuuttaan pyörii useamman kerran päivässä.

Kuntoiluvanne ja muitakin kuntoilutarvikkeita - alla kuvatekstissä luettelo.
Hulavanne, selätin, tasapainolauta, vatsarulla, 1 kg käsipainot, kuminauha, 4 ja 6 kg kahvakuulat, tennispallo. Kuvasta puuttuu keppi.


Miksi kuvassa on tennispallo? Silloin, kun selkää kolottaa oikein kovin, niin otetaan tennispallo ja mennään seinän viereen. Tennispallo selän ja seinän väliin ja polvista joustamalla hierotaan kipukohtaa.

Kahvakuulan jumppaohjeita löytyy Youtubesta runsain mitoin. Samoin siellä on ohjeita selättimeen. Kaupunki lähetti joka kotiin vihkosen, josta löytyy ohjattua liikuntaa jokaiselle, jos kotijumppa ei kiinnosta.

Pääasia, että jokainen meistä liikkuu omalla tavallaan, mikä hyvältä itsestä tuntuu.
                                                Eila



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti