lauantai 23. kesäkuuta 2018

Pentin Pulmapalsta


Mikä on palautuspiste?

Olen koonnut tähän tietoa palautuspisteestä. Tämä vaihtoehto palauttaa tietokoneesi aikaisempaan ajankohtaan, jota kutsutaan siis palautuspisteeksi. Palautuspisteet luodaan, kun asennat uuden sovelluksen, ohjaimen tai Windows-päivityksen ja kun luot palautuspisteen manuaalisesti itse. Palauttaminen ei vaikuta henkilökohtaisiin tiedostoihisi, mutta se poistaa palautuspisteen luomishetken jälkeen asennetut sovellukset, ohjaimet ja päivitykset.

Näin luot itse järjestelmän palautuspisteen

·      Kirjoita tehtäväpalkin hakuruutuun Luo palautuspiste
·      ja valitse se tulosluettelosta

·      Valitse Järjestelmän suojaus -välilehdessä Järjestelmän ominaisuudet ja sitten Luo.


·      Kirjoita palautuspisteen kuvaus ja valitse Luo > OK. Tässä luodaan palautuspiste ennen Gimp-sovelluksen asennusta.
Muutamat kovalevyn eheyttäjät poistavat Windowsin palautuspisteet, ja samalla saattaa myös palautuspisteiden luonti loppua kokonaan! Joten jos eheytät kovalevyäsi (nykyaikaisille koneille/levyille varsin turhaa työtä) jollain muulla kuin Windowsin omalla eheyttäjällä, muista eheytyksen jälkeen tarvittaessa ottaa palautuspisteiden luonti käyttöön ja luoda ensimmäinen palautuspiste manuaalisesti.

Voit optimoida kovalevyn Microsoftin omalla sovelluksella (automaattinen toiminto on käytössä, ellei siihen ole tehty muutoksia), joten edellä mainittua ongelmaa ei synny:
Optimoimalla asemat tietokone voi toimia entistä paremmin ja käynnistyä nopeammin.  Voit optimoida ne seuraavasti:

  • Valitse tehtäväpalkista hakupalkki ja kirjoita eheytä.
  • Valitse Eheytä ja optimoi asema

SSD-levy

SSD-levy on tietokoneen massamuisti, jossa ei ole liikkuvia osia ja jossa tieto säilyy laitteen ollessa virrattomana.

Myös ssd-kiintolevyn eheytys lukeutuu tarpeettomiin toimenpiteisiin, koska tiedon hajaantumisella ympäri levyä ei ole vaikutusta suorituskykyyn.  Ssd:n eheytys vain työllistää levyä ilman syytä.

Viimeisimpien Windowsin ja MacOS:n versioiden pitäisi osata tunnistaa, millainen levy on käytössä ja kytkeä automaattinen eheytys pois päältä.

Halutessasi voi tutustua tarkemmin Microsoftin palauttamista koskeviin ohjeisiin, niihin pääset tästä. Myös neptunet.net tietotekniikkasivustolta löytyy hyvää tietoa palautuspisteestä, pääset siihen tästä.
                                            Pentti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti