lauantai 2. kesäkuuta 2018

Hyvinvointipiste Linjurissa

Hei, oletko tietoinen, että Salossa on nykyään terveydenhuollon palvelupiste keskellä kaupunkia. Paikka on Kauppakeskus Linjurissa, Vilhonkadulla, toinen kerros, johon on helppo mennä, kävellen, tai autolla. Hissi ja liukuportaat ovat lähellä ”määränpäätä”.  Parkkihallista on hyvä kulkuyhteys paikalle. Tarkempi sijainti on Kuisman muovitarvikeliikkeen vieressä.  

Paikalla ollut sairaanhoitaja Sanna Elovaara kertoi, että on päästy hyvään alkuun, asiakkaat ovat tykänneet, kun aukioloajat ovat sopivat: Ma-Ke-Pe klo 10-12.30 ja 13-16,  Ti-To  klo 10-12.30 ja 13-18 sekä  kuukauden  kolmas lauantai klo 10-14.

On riittänyt rokotusten hakijoita, kaiken ikäisiä, mm. jäykkäkouristuspiikin saa kätevästi… Neuvontaa ja ohjausta tarvittaessa, ilman ajanvarausta. Aamupäivisin on ollut seniori-ikäisille   omat neuvonta-aikansa, koska yleensä nuo kuljetuspalvelut ovat aamupäivisin, niin on kätevästi myöskin tämä palvelu saavutettavissa. 

Erilaiset teemaviikot ovat mahdollistaneet eri yhdistysten esilletulon omilla aihealueillaan. mm. kun vietetään sydän-luusto-diabetes-viikkoa, on ko. yhdistysten väkeä paikalla. Voi valita, onko koko päivän tai puoli päivää, yllä olevien aikataulujen puitteissa.

Jatkossa myös on tarkoitus ilmoittaa Eija-Riitan kautta halukkuutta eri yhdistysten paikallaoloon. Näin saadaan aikaan ns. ”lukujärjestys” eri teemaviikoista ja jakaa jo ennakkotietona mikä yhdistys milloinkin on esillä ja tarjoamassa vertaistuellistakin tietoa. Yhdistyksiä on paljon, jo 36 Sytyn kautta, ja muitakin, jotka haluavat tuoda omat asiansa esille.

Salo-tiedottaa lehdessä on ollut juttua pisteestä ja nettisivutkin tulevat kuntoon pienellä viiveellä. Salon Seudun Sanomissa on Tänään-palsta, ”Muita tapahtumia”-osio, jossa myös on tietoa mitä asiaa Pisteellä milloinkin on esillä korostetummin.

Lääkäripalveluja sieltä ei saa, mutta jo keskustelu sairaanhoitajan kanssaselventää, tarvitaanko lääkäriä.  

Kannattaa siis käydä tutustumassa uuteen palvelupisteeseen. Positiivista palautetta on tullut paikasta.
                                                                             SiskoEi kommentteja:

Lähetä kommentti