keskiviikko 14. helmikuuta 2018

Ystävän päivä on joka päivä


Olen sitä mieltä, että ystävän päivä on jokainen päivä. Ystävänpäivä on sitten vain kerran vuodessa, onneksi! Olemme täällä Suomessakin amerikkalaistuneet valtavasti, kun nykyään pitää juhlia kaikenlaisia teemapäiviä. Suurimmat juhlat meilläkin ovat nykyään halloween ja ystävänpäivä.

Ystävänpäivästä on tullut rakkauden päivä. Jokaisena päivänä pitää rakastaa toisia ja parempi se on ilmoittaakin joka päivä, ei vain helmikuun 14. Ystävänpäivän lähestyessä alkaa kaupoissa näkyä vaaleanpunaisia hörhellyksiä ja sydämiä.Joskus 1990-luvulla ollessani yläasteella, tulivat ystävänpäiväkortit muotiin. Silloin järjestettiin koululla ihan oma, sisäinen postin jakelu. Koulun aulaan tuli postilaatikko, johon sai jättää ystävänpäiväkortteja ystävilleen. Piti vain laittaa nimi ja luokka korttiin. Sitten tukioppilaat jakoivat kortit. Iso oli homma, mutta ilokin oli valtava! Näin myöhemmin on tajunnut, ettei se päivä tainnut olla kaikkien mieleen. Jokainen ei saanut isoa kasaa kortteja, joku sai vain yhden tai kaksi, joku ei yhtään. Tällainen ei enää tänä päivänä olisi mahdollista. Nyt keksittäisiin vaikka salainen ystävä, jotta jokainen saisi ainakin yhden kortin.

Itse olen yrittänyt opettaa pojilleni, että jokainen päivä on yhtä tärkeä. Ystävät ovat elämän suola ja heistä on pidettävä huolta. Ystäviä muistetaan pitkin vuotta, ei ainoastaan ystävänpäivänä. Ja mukavaa onkin, kun posti kulkee pienten ja vähän isompienkin jalkojen kuljettamana naapuruston postilaatikoihin. Lapset pitävät myös korttien lähettämisestä ja saamisesta.

Ei silti voi kieltää, että onhan se mukavaa saada aviomieheltään edes ystävänpäivänä kukkia ja sydämen muotoisia marmeladeja tai konvehteja. Silti on tärkeämpää, että aviomies on arjessa mukana, jakaa ilot ja surut.

Jokainen päivä on ystävän päivä ja siksi arvokas ja tärkeä!

Päivi


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti