keskiviikko 25. lokakuuta 2017

Mihin tämä maailma on menossa?!

Tässä viime aikoina uutisia kuunnelleena en voi kuin ihmetellä. Eikö meillä Suomessa ole enää mitään tärkeitä asioita päätettävänä, kun pitää puhua lillukan varsista?!

Minua kummastutti jo alkusyksystä, kun koulussa ei ollenkaan kysytty oppilailta, missä he olivat olleet tai mitä tehneet kesäloman aikana. Aina ennen sitä kysyttiin koulussa. Vaan ei enää! Se kuulemma loukkaa lapsia ja eriarvoistaa heitä. Eihän tämä maailma nyt muutenkaan ole mitenkään reilu ja tasa-arvoinen. Hienoa on, että siitä yritetään tehdä tasa-arvoisempaa, mutta aina on niitä, jotka ovat ns. paremmassa asemassa kuin toiset. Lapsista joku on voinut olla Floridassa Disney Worldissa, toinen on voinut olla kotinsa lähellä leikkipuistossa koko perheen voimin piknikretkellä. Tässä tietysti heti ajatellaan, että Floridassa käynyt on paremmassa asemassa. Rahallisesti ehkä kyllä, mutta voihan Disney Worldin käynyt olla kateellinen toiselle lapselle siitä, että tämä on saanut viettää yhteistä, mukavaa aikaa koko perheen voimin. Mistä me olemme kateellisia ja kenelle, riippuu pitkälti siitä, miten ajattelemme ja minkälaisen roolimallin olemme kotoa saaneet.

Samoin minua on tässä tasa-arvo- ja yhdenvertaisuus-keskustelussa hämmästyttänyt se, että kaikkien pitää olla henkilöitä. Ei saa enää olla tyttöjä ja poikia. NO, ikävä tosiasia on se, että jommankumman vehkeet meillä kaikilla on. Ja joillakuilla molemmat.

Ihminen saa olla sellainen kuin haluaa, en ole tuomitsemassa kenenkään sukupuolta tai seksuaalisuutta. En vain ymmärrä, miksi jokainen pitäisi mainita erikseen? Eikö se olisi tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta parhaimmillaan, kun jokainen saisi olla mitä on ilman, että siitä nousee iso haloo?

Tähän aiheeseen minut sai tarttumaan se, kun luin, että nyt muutetaan liikennemerkitkin! ”Suojatie”-merkissä ei enää saa olla hahmoa, jolla on housut.
 
Näistä tulee tulevaisuudessa tikku-ukkoja. Hups, siis tikkuhenkilöitä… Ihmettelen vaan, eikö siitä taas vedetä hernettä nenään, kun tikkuhenkilö on enemmän mies kuin nainen… Ja jos oikein saivarrellaan, miksi ”Jalkakäytävän” ja ”Lapsia” merkeissä on pieni ja iso hahmo? Voihan se tuoda jonkun mieleen pedofiilin viemässä lasta tien yli! 


Kuinka paljon maksaa, kun kaikki suojatiemerkit vaihdetaan? Ei niitä merkkejä ole ihan yksi tai kaksi Suomen kaupungeissa ja kunnissa. Käsittääkseni liikennemerkki ei muutenkaan ole ihan halpa. Eikö meillä ihan oikeasti ole tärkeämpiä rahareikiä?!

Miten vessojen merkintöjen käy? Onko ne jatkossa suunnattu vain henkilöille? Se helpottaisi naisten vessan ikuista jono-ongelmaa. Pitääkö sukupuolensa ja suuntautumisensa ilmaista ja sen perusteella jaetaan vessoihin? Vai onko sitten vain yksittäisiä vessakoppeja ilman yhteistä käsienpesutilaa? Sehän ongelman ratkaisisi.

Sitten vielä joku ehdottaa, että Stockmannin hullut päivät pitää muuttaa jonkun muun nimisiksi. Kun se halventaa mielenterveysasiakkaita! Niinkö? Kuinka monella mielenterveysongelmista kärsivällä on diagnoosina hullu? En tunne ketään. Hullu on kansanomainen sana, jolla minä ainakin tarkoitan vähän hassua. Sitä meistä on jokainen! Ja jokainen on varmaan joskus tehnyt jotain hullua, kuten heräteostoksia halvalla. Ei sitten voinutkaan tuohon kirjoittaa, että älyttömän halvalla, ettei loukkaa ketään vähemmän älykästä… Voisi vaikka vahingossa nimittää toista tyhmäksi…

Herätkää nyt, ihmiset! Meidän verorahojamme käytetään kaikenlaisiin hullutuksiin… Voiko näin enää sanoa, vai loukkaako se jotakuta? Nyt olisi aika antaa kaikkien kukkien kukkia ja yrittää elää tasa-arvoista ja yhdenvertaista elämää toisten kanssa! 
                             Päivi

4 kommenttia:

 1. IHMETTELEN MINÄKIN TUOTA TOILETTEN MERKINTÄÄ. LÄHINNÄ SITÄ KUN
  NIIDEN OVISSA VOI OLLA M-KIRJAIN. KUKA HENKILÖ SEN OVEN VOI AVATA?
  MINULLE AIKOINAAN OPETETTIIN, JA NIIN OPETETTIIN MUISTAAKSENI ALEKSIS KIVEN SEITSEMÄSSÄ VELJEKSESSÄKIN, SAMAA M-PUUKSTAAVIA

  ÄMMÄKSI. TÄMÄ NIMITYS EI MIELESTÄNI OLLUT MIKÄÄN HALVENTAVASSA MIELESSÄ LAUSUTTU SANA. IHAN YLEISESTI PUHUTTIIN ÄIJISTÄ SEKÄ
  ÄMMISTÄ. ÄIJÄT OLIVAT MIEHIÄ JA ÄMMÄT NAISIA.
  NAISTEN VESSAAN MENEMINEN MIEHILTÄ ON EHDOTTOMASTI KIELLETTY.
  PTEEKÖ TÄMÄ MYÖS JOS OVESSA ON ISO ÄMMÄ-KIRJAIN, KYSYN VAAN?

  VastaaPoista
 2. Ylläolevaan selvennykseksi, että nestorimme Niilo koettaa kaihileikkausta odotellessaan pärjäillä näissä digitaalisuuksissa pienellä tabletilla, että jos rivitys hämää...(ja näihin kenenkään kommentteihin en pääse näppeineni väliin korjailemaan tai muokkaamaan), mutta haitanneeko tuo - asiahan on se tärkeä!
  IsoTimppa

  VastaaPoista
 3. Anonyymi16:48

  Vessat voitaisiin merkitä niiden käyttäjien varustetaso mukaan, seisaaltaan tai istualtaan tarpeensa television... ��

  VastaaPoista
 4. Päivi kirjoittaa asiasta jota kyllä täytyy ihmetellä, miksi väkisin pitää koettaa muuttaa käytäntöä joka ei ole ketään häirinnyt." ja vielä käyhän naiset nykyäänkin miesten vessassa, ainakin olen sellaista joutunut katselemaan."

  VastaaPoista