keskiviikko 5. heinäkuuta 2017

VEROEUROJA PALAUTUU…

...eikä tarvinnut odotella joulukuulle. Havainto lämmitti tällaisen autottoman, pienellä eläkkeellä liikenteessä pysytteleväksi pyrkivän mieltä. Kävely on (kai) se edullisin kulkutapa, jossa niistä veroeuroista saamme nautiskella; on asvalttia ja kevyen liikenteen väylillä kulkuoikeus myös jalankulkijalla, onpa hiekkateilläkin hyväkuntoiset kulku-reitit. Verorahoillahan ne pidetään kunnossa.

Mutta nyt törmäsin todelliseen veroeurojemme havaittavaan hyötykäyttöön – Salon sisäisessä kesäliikenteessä: kaupunki on satsannut niitä alueen ostoliikenteeseen – likimäärin 150.000 €, niin uutisoitiin – ja sen hyödyt kuittautuvat sekä paikallis-, että seutulinjoilla. Vakiovuorojen lisäksi on kokeilussa mukana myös kutsuliikenne Teijon ja Mathildedalin kautta Kansallispuistoon, hyötykäyttö-vaihtoehtoja siis on.

Onhan noista asioista uutisoitu ja kerrottu, mutta kun en juurikaan pysty paikkuria hyödyntämään, niin ei ollut näppituntumaa ennen kuin nyt, kun päätin hyödyntää kesäliikennettä Terveyskeskukseen mennessäni. Eli Halikko – Linja-autoasema – Sirkkula, linja 8, jonka arkien aika-taulussa on huomioitu aamun ja ilta-aikojen työmatkalaisia tiheämmillä vuoroväleillä. Kun koululaisia ei liiku enää suurena joukkona, niin pikkubussiin mahtunevat kaikki hyötyliikenteen tarvitsevat; ainakin matkustusaamunani.  Mutta se yllättävin mieltä lämmittänyt oli tällainen:
Paikallisbussilla yhdellä eurolla paikallisliikenteen alueella (n. 5 km Salon torilta)! Siinä niitä veroeuroja kompensoidaan mahdollisimman selkeästi asiakkaan kukkaron suuntaan! Ja kun TK-käyntini ei vienyt tuntia kauempaa, niin  2 tunnin vaihto-oikeudella pääsin takaisin keskustaan sillä kerran maksamallani eurolla! Kyllä siitä täytyi olla onnellinen – vaikka tietää, että lyhyen kesämme loppuessa, päättyy tuokin euron etuisuus! Mutta siltikin!

Kiinnostukseni kaikenlaisien nykyaikaisten hyödyntämisien anteihin pisti kaivelemaan asiaa hiukan syvemmin. Kaikki se, mitä selvisi, on jo tässä tullut lueteltua: päättäjät päättivät palauttaa keräämistään veroeuroista hippusen tukemalla alueen paikallisliikennettä. Ei se sen kummempaa ollut! Mutta hatunnosto heille, jotka tällaiseen kokeiluratkaisuun päätyivät. Kiitos!

Se mainitsemani kiinnostus ohjautui sitten mobiilipuolelle, jossa matkan voi ostaa ennakkoon Salokyyti-mobiilimaksulla – mukana kulkevalla älypuhelimella taikka tabletilla. Tuo sovellus on hankittavissa sovelluskaupastasi ja rekisteröi-tymällä pääset sen näppäryyksistä nauttimaan. Eikä se pääty kesän loppumiseen. Suositeltava hyödyke Salon joukko-liikenteeseen!
Jos Sinulle(kin) kaikesta tästä avautui uutta tietoa, niin nettiä apuna käyttäen löydät sekä taustatietoja, että aikatauluja ja ohjeita esimerkiksi hakusanoilla ”Salon joukkoliikenne” (ilman lainausmerkkejä) – ja avautuvilla tiedoilla kyllä pääsee jo pitkälle – tuetuilla kesäliikennekyydeillä!

IsoTimppa












Ei kommentteja:

Lähetä kommentti